Pusztító lángok Örökösföldön – Égő cigaretta okozta a bajt?

Akt.:
Pusztító lángok Örökösföldön – Égő cigaretta okozta a bajt?
© Fotók: Nyíregyen Hallottam Facebook csoport / Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A lángok egy panellakásban csaptak fel, tulajdonosa súlyos sérüléseket szenvedett.

„Lángokban áll egy lakás Nyíregyházán, az Örökösföldön! A tűz egy 6. emeleti panellakásban keletkezett, de már a felette lévő emeletek erkélyeit is elérték a lángok!” – söpört végig a hírcunami a közösségi oldalakon a tűzesetről.

A Fazekas János téri lakótömb elé kimenekült és kimenekített lakók ijedten és döbbenten figyelték a magasba emelkedő tűzoltók munkáját, s hogy miként győzi le az ismeretlen okból keletkezett, pusztító tüzet a víz.

Az érintett lakásból egy idős férfit eszméletlen állapotban hoztak ki a mentők, tizenegy lakót füstmérgezés miatt szállítottak kórházba.

– Éppen a Piszkos pénz, tiszta szerelem című török tévésorozatot néztem, amikor „elment” az áram. Gondoltam, visszakapcsolom a biztosítékot a folyosón, ám a lakásból már nem jutottam ki a hatalmas füst miatt. Az erkélyre rohantam, a tűzoltók hoztak le – mesélt a látottakról a Fazekas János téri panelház 6. emeletén keletkezett tűzfészek „szomszédságában”, a 8. emeleten lakó Ladikné Magdi.

A nyugdíjas asszony remegő hangon mesélte el, hogy 30 éve él ebben a társasházban, s nem ez volt az első tűzeset errefelé. – Korábban a 2. és a 3. emeleten is felcsaptak már a lángok, a tűzhelyeken felejtett ételek miatt. Most, úgy tudni, nem ez történt. Azt mondják, az öreg, jó ideje egyedül élő Gyula elaludhatott vagy rosszul lehetett, és az égő cigarettája okozta a bajt. De ezt majd derítsék ki a szakértők, minket elsősorban az érdekel, mikor térhetünk vissza az otthonainkba, a kárt szenvedett lakók számíthatnak-e majd a biztosítók helytállására – tette hozzá.

Elhunyt a tűz okozója?

A tűzoltók ezalatt egymás után hozták le az emeleti ingatlanokból az időseket, gyerekeket, a 10. emeletről pedig egy kisgyermekes anyukát. A katasztrófavédelmi dolgozók a tűzoltás befejeztével igyekeztek megnyugtatni és tájékoztatni a riadt lakókat, valamint információkat gyűjteni az esettel kapcsolatban. Egy hölgy a lakáskulcsát kereste kétségbeesetten a várakozó tömegben, egy édesanya a boltból rohant haza, amikor megtudta, hogy ég a (panel)házuk. – Beteges, magának való ember a Gyula, aki nem vetette meg az italt és a cigarettát – nyilatkozta egy férfi az egyenruhásoknak.

„Hiába mentették ki a tűzoltók és élesztették újra a mentősök, belehalt a sérüléseibe. Gyula nincs többé!” – mondta a helyszínen egy asszony. Állítását lapzártánkig nem erősítették meg hivatalosan lapunknak.

PI


Nyíregyháza - A tűzzel érintett lakásból egy embert eszméletlen állapotban hoztak ki és adtak át a mentőknek, akik súlyos sérülésekkel szállították kórházba a lakót. További tizenegy embert füstmérgezés miatt szintén elszállítanak. Egy ember súlyosan megsérült, többen füstmérgezést szenvedtek Elol...
hirdetés