Magyarország

2010.10.25. 14:40

VÖRÖSISZAP: Másfél millió köbméter iszapot és törmeléket távolítottak el

<p>Eddig körülbelül másfél millió köbméter iszapot és törmeléket takarítottak el a katasztrófa sújtotta térségben, a házak környékéről. Ezt az úgynevezett VI. tározóba vitték, ez azonban a számítások szerint egy-másfél nap múlva meg fog telni.</p>

A katasztrófavédelem arra kérte a Malt, hogy jelöljenek ki egy másikat erre célra - mondta a Független Hírügynökségnek Kivágó Tamás, a kárelhárítás helyszíni parancsnoka.

Eddig a településeken lévő iszap illetve törmelék 80 százalékát takarították el a katasztrófa sújtotta térségben, másfél millió köbméternyi anyag került a VI. tározóba. Számítások szerint azonban ez be fog telni körülbelül egy-másfél nap múlva. Emiatt a katasztrófavédelem arra kérte a Mal Zrt.-t, hogy erre a célra jelöljenek ki egy másikat. Az érintett területekről körülbelül még ugyanennyi iszap és törmelék fog kikerülni, mivel még sok ház vár bontásra.

Azt továbbra se tudni, hogy Devecseren mennyi házat kell ledózerolni. Összesen 290 épületről van szó, ebből várhatóan 150-170-et bontanak majd el. Kolontáron pedig 23 olyan ház van, amelyet egyelőre nem rombolhatnak le, mivel az ingatlanok tulajdonviszonyai nem rendezettek. Ugyanakkor a híd felállításának előkészületeihez már hozzákezdtek a településen, jelenleg a régi híd törmelékeit távolítják el a katonák. A munka kedden várhatóan cölöpözéssel folytatódik majd.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!