Putyin megköszönte az FSZB-nek, hogy titokban maradt az új fegyverek kidolgozása

Moszkva – Köszönetet mondott az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak (FSZB) Vlagyimir Putyin elnök azért, mert nem szivárgott ki előre az évértékelő beszédében bemutatott új fegyverek híre.

Putyin az FSZB vezetői testületének hétfői moszkvai tanácskozásán beszélt erről.

“Meg szeretném jegyezni, hogy sikerült biztosítani nagyszabású projektek operatív elhárítási fedését biztosítani. Szeretnék köszönetet mondani önöknek és mindenkinek, aki részt vett ebben a felelősségteljes és nehéz munkában” – mondta.

Emlékeztetett rá, hogy múlt csütörtökön a törvényhozás két háza előtt új technológiákon alapuló fegyverrendszerekről beszélt, amelyek szerinte “arra hivatottak, hogy megvédjék Oroszországot, biztosítsák a hadászati egyensúlyt, vagyis erősítsék a nemzetközi biztonságot”. Mint mondta, az új fegyverrendszerek kidolgozásában az évek során több ezer ember, valamint több száz tudományos közösség és gyár vett részt.

Felszólította az FSZB-t, hogy a terrorelhárítás ügyében erősítse az együttműködést más országokkal még akkor is, ha más kérdésekben egyébként nézetkülönbség áll fenn velük szemben.

“Meggyőződésem, hogy a terror elleni küzdelemben mindenkinek össze kell fognia” – mondta.

Beszámolója szerint 2017-ben az FSZB-nek a terrorizmussal kapcsolatban 68 bűncselekményt, köztük 25 terrorcselekményt sikerült megakadályoznia. Mint mondta, a merényletkísérletek száma folyamatosan csökken: 2012-ben még 316, 2014-ben pedig 84 terrorcselekményt akadályoztak meg. Szavai szerint a terrorizmussal szemben “támadó taktikát és stratégiát” kell alkalmazni.

Putyin feladatként szabta meg az FSZB-nek a kiberfenyegetések és a korrupció elleni harc fokozását és a határőrizet korszerűsítését. Az orosz elnök szerint tavaly külföldi hírszerzések 72 hivatásos alkalmazottjának és 397 ügynökének tevékenységét sikerült megakadályozni.

– MTI –
hirdetés