Quadra fel, avagy irány a 2018-as Shorttrack szezon!

Quadra fel, avagy irány a 2018-as Shorttrack szezon!
© Fotó: Hajósi Miklós
Interjú Negyedi Ferivel a 2018-as Shorttrack szezon előtt.

Kedves Feri, kérlek mutatkozz be a portál olvasóknak, hogy te mikor öltötted fel a versenyzői mezed és azóta mi történt.

Először offroad autóztam és motoroztam, majd barátaim a QuadFamily jóvoltából, 2005-ben átugrottam egy versenyquadra. Minden kezdet nehéz, de 2007-ben már az élvonalban száguldottam Kazár Miki és Kunkli Tivadar között. Később Magyar Nemzeti Bajnok lettem, és azóta sem adom olcsón a bőröm. 2014-ben a döglődő Quadsportot megpróbáltam erősíteni verseny szervezéssel, és versenyzői kapcsolattartással. Sikerült, azóta számos versennyel járultam hozzá a sportunk fejlődéséhez. Shorttrack versenyzők szép számmal képviselik magukat autocross versenyeinken idén 10 fő alatt nem volt nevező. Megalakítottuk egyesületünk a Monori Autó Motor Quad Sport Egyesületet.

2018-ban nagy fába fogod vágni a fejszét a csapatoddal. Shorttrack Országos verseny sorozatot bajnokságot fogtok rendezni. Ez hány versenyt is fog jelenteni?

– Igen, nyolc versenyt tervezünk.

A helyszínekről lehet-e tudni infót?

– Dömsöd, Monor és Kecel, ahol kitűnő körülmények között versenyezhetünk majd. Van, ami tárgyalás alatt van, illetve hasonló adottságokkal keresünk még helyszínt ezúton is.

Miért éppen shorttrack?

– Quados szemszögből nézve az országunk leg életképesebb versenyzési formája. Ugratók nélküli széles pályák könnyen betanulhatóak, azután jöhet a fullgáz, így a Profik és Amatőrök egyaránt sikerélménnyel távoznak adrenalin dús versenyeinkről.

Mit is jelent a shorttrack?

– Esetünkben egy gyorsasági quadversenyt, amit autocross szabályok szerint vezénylünk.

Hány éves kortól lehet majd nevezni a versenyekre és miként lehet nevezni rájuk?

– 14 év felett bárki nevezhet, a helyszínen. Aki pedig a versenysorozaton részt szeretne venni az előnevezhet e-mailban a mamqsrt@gmail.com címen.

Lehet-e “eldobni” majd versenyt, vagy minden futamon részt kell majd venni?

– Egy versenyt lehet kihagyni, hiszen egyszer mindenkinek lehet valami jobb dolga vagy jóljöhet, ha lerobban a gép.

A shorttrackon belül milyen kategóriák vannak?

– Prestige a profiknak, Open1 a félprofi haladóknak, és Open2 a kezdőknek.

Mivel tudnád bíztatni a kezdőket?

– Amatőrök többnyire, kipróbáljuk, felkiáltással jönnek és visszatérnek. Később belőlük lesznek a Profik. Ha a régiójukban van lehetőségük bárhova nevezni, menjenek. Szükség van a falu széli kergetőzésre, az úgynevezett “gulyás kupára”, mert innen indul útjára a versenyszellem.

Lesz-e csapatbajnokság, vagy csak egyéniben indulhatnak majd a versenyzők?

– Egyéni értékelés adott. Amennyiben versenyzőink párokat alkotva külön neveznek nálunk úgy tudjuk értékelni csapatként is őket.

Mely hónapokban szeretnél rendezni OB-t?

– Április hónaptól októberig, minden hónapban lesz alkalmuk megméretni magukat.

Milyen jellegű díjazásra lehet számítani?

– Az első három versenyzőt serleggel a többieket éremmel díjazzuk. Az év végén pedig mindenki névre szóló serleget kap.

– Hajósi Miklós –
hirdetés