Rabképzés a nyíregyházi börtönben

Rabképzés a nyíregyházi börtönben
Nyíregyháza – A „Lépj egyet előre” program keretén belül 17 fogvatartott tett eredményes kereskedelmi asszisztensi vizsgát a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. A tanúsítványokat szerdán, ünnepélyes keretek között osztották ki a sikeresen vizsgázóknak.  

A „Lépj egyet előre” program keretében és a RutinSoft Kft. szervezésében augusztusban 18 fogvatartott részére indult képzés a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. A sikeresen vizsgázó 17 főnek, szerdán Nagy Zoltán és Maleczki Péter ügyvezető ünnepélyes keretek között nyújthatta át a képzésről szóló tanúsítványt.

„A képzés a fogvatartottak számára új, a kereskedelemben használatos számítástechnikai ismereteket adott át. A programot az Európai Unió is támogatta és a képzés összegének támogatása mellett a sikeresen vizsgázók egyszeri képzési támogatást is kaptak” – tájékoztatott Maleczki Péter ügyvezető.

A rabok remélik, hogy a szabadulás után is tudják kamatoztatni a megszerzett tudást. Az egyik fogvatartott tervei szerint folytatni fogja a tanfolyamot, és elképzelhető az is, hogy ezen a területen helyezkedik el a későbbiekben. Dajka Sándor őrnagy szerint az intézet egyik feladata, hogy effajta képzést nyújtson a raboknak:

„Intézetünk munkakapcsolata a régmúltra tekint vissza a RutinSoft Kft.-vel, hiszen 2003-ban kezdődött a fogvatartottak képzése. Szerdán egy újabb szakasz ért végett, ahol 18 helyett, 17 sikeresen vizsgázó vehette át a kereskedelmi asszisztensi tanúsítványt, az az egy fő pedig nem úgymond „kibukott” a tanfolyamról, hanem időközben szabadult. Intézetünk fő feladatának tekinthető a fogvatartottak ez irányú képzése, mert így a társadalomban történő reintegrációjuk sokkal hatékonyabb lehet” – árulta el kérésünkre Dajka Sándor, őrnagy.

Kapcsolódó cikkek:

-K.A.-
hirdetés