Sport

2014.09.15. 08:37

Csak egy pontot ért a játék

Nyíregyháza - A Nyíregyháza Spartacus nem bírta legyűrni a szintén újonc dunaújvárosiakat.

Nyíregyháza - A Nyíregyháza Spartacus nem bírta legyűrni a szintén újonc dunaújvárosiakat.

Papíron biztos hazai sikernek ígérkezett, ám a honi fociban azért nem minden tuti. Szombaton este az élvonalbeli bajnokságban sereghajtó, eddig minden meccsét idegenben játszó Dunaújváros vendégeskedett a nyíregyházi stadionban. A szintén újonc házigazda Szpari eddig hét, a Duna-partiak két pontot gyűjtöttek be. A vendégek nem húztak betonbunkert a kapujuk elé, sőt, játszani akartak és az első félórában ezt jobban is tették, mint a nyírségiek.

Kevés labdát szereztek

A házigazdák középpályán kevés labdát szereztek, emiatt a vártnál ritkábban kerültek a vendégkapu közelébe. Csábi József, a hazaiak mestere korán cserére határozta el magát, és kicsit változtatott a korábbi felálláson. Jó félóra elteltével vezetéshez juthattak volna a hazaiak, ám Törtei Tamás szögleténél Mohamadou Abdouraman nagy helyzetben mellé fejelt. A hajrában rákapcsolt a Szpari, Huszák Tamás, majd Bajzát Péter lövése és utóbbi beadása jelentette a veszélyt. Ebből a szempontból rosszkor jött a szünet.

A folytatásban hamar cserére kényszerültek a vendégek, mert Józsi Györgynek felszakadt a szemöldöke, amit később össze is kellett varr­ni. Alig később előbb Böőr Zoltán, majd Nikházi Márk suhintott a kapu mellé. Valamelyest felélénkült a játék és a hazaik többször is eljutottak góllal kecsegtető helyzetig.

Jól betekert szögletek

A legnagyobb egy újabb Törtei-szöglet volt, ám Abdouraman fejesét a vendégkapus bravúrral hárította. A fáradni látszó vendégek visszább álltak, így még inkább szűkült a terület a hazai támadásoknál.

Próbálkoztak, mentek előre a nyírségiek, ám az akarat nem párosult jó játékkal, így nem sikerült a kapuba találni. Maradt a gól nélküli döntetlen, aminek a vendégek örülhettek.

A Szparinak egy fontosnak tűnő meccsen nem sikerült megszerezni a három pontot.

KM-ML


A szombati, Dunaújváros elleni bajnoki meccset megnézte a Szpari két sérült játékosa. tovább »

A Nyíregyháza Spartacus vs. Dunaújváros PASE mérkőzés után a két vezetőedző, Csábi József és Dobos Barna értékelték a látottakat. tovább »

SZON-ÉLŐ – Nyíregyháza vs. Dunaújváros 0-0

A labdarúgó NB I 7. fordulójában a Nyíregyháza Spartacus FC a szintén újonc Dunaújváros csapatát látta vendégül a Sóstói úti stadionban. A mérkőzésről élőben tudósítottunk szombaton 18:30-tól. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!