Kisvárda hírei

2013.04.08. 08:28

Polgármestereket választottak vasárnap

Jéke, Túristvándi - Jékén Kovács József, Túristvándiban Lakatos Tibor kapta a legtöbb szavazatot.

Jéke, Túristvándi - Jékén Kovács József, Túristvándiban Lakatos Tibor kapta a legtöbb szavazatot.

 Időközi polgármester-választás volt április 7-én Jékén és Túristvándiban. A Jékét eddig vezető Bogáti Jánost a Kisvárdai Járási Hivatal helyettes vezetőjének választották meg, ezért összeférhetetlenség miatt január 30-án lemondott posztjáról. Mint Kovács Miklósné, a Tornyospálcai Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője portálunknak elmondta, vasárnap az 599 szavazópolgár közül 424-en jelentek meg, az érvényes szavazatok száma pedig 416 volt. A három független polgármester-jelölt közül Dobos Tibor 174, Gonda Mariann 16, Kovács József 226 szavazatot kapott. Ha nem lesz jogorvaslat két napon belül, Jéke új polgármestere Kovács József lesz.

Túristvándi korábbi vezetőjét, Lakatosné Sira Magdolnát kinevezték a Fehérgyarmati Járási Hivatal élére, s ezért le kellett mondania a polgármesteri tisztségéről. Szabó József, Túristvándi körjegyzője arról tájékoztatta lapunkat, hogy a település 575 választópolgára közül 425 személy szavazott vasárnap, az érvényes voksok száma 420. Bolla István (független) 111, Bóné László (független) 17, Lakatos Tibor (Fidesz, Nemzeti Fórum Egyesület) 292 szavazatot kapott. Ha Túristvándiban sem lesz két napon belül jogorvoslat, akkor a település polgármesteri tisztségét Lakatos Tibor látja majd el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!