Ráérzett a pergetésben rejlő izgalmakra Attila

Szilágyi Attila a tiszalöki holtág partján
Szilágyi Attila a tiszalöki holtág partján
Tiszalök – A pergetésnek megvan a maga szépsége és nehézsége. Nagy élmény, amikor a villantóra, a műlégyre rárabol egy hal, ugyanakkor másnap megérzi az ember karja a sok bedobást és kitekerést.


A napokban fáradhatatlanul dobálta a villantót Tiszalökön a Bikaúsztató elnevezésű holtág partján a Hajdúnánáson élő Szilágyi Attila, de bizony nem járt sok sikerrel.

A szerelék bedobása és kitekerése közben jutott idő egy kis beszélgetésre is.

– Korábban főleg fenekeztem, de egyszer kipróbáltam a pergetést, megtetszett, ráéreztem a benne rejlő izgalmakra – mesélte a fiatalember. – A tiszalöki horgász­egyesület rendezett egy házi pergetőversenyt, amit meg is nyertem. S hogy egy hajdúnánási lakos hogyan kerül Tiszalökre? A Bodrogra jártam sokat horgászni, s a Kenyérgyári-holtágak mellett vezetett az út a komphoz. Láttam itt mindig horgászokat, gondoltam egyszer, nem megyek tovább, kipróbálom ezt a vizet is. Megtetszett, s végül ide váltottam éves területi jegyet. Tulajdonképpen nincs nagyon messze Hajdúnánás, mindössze húsz kilométer a távolság, a Bodroghoz jóval többet kellett utaznom.

KM-MML
hirdetés