Rajzokon horgászik a család

A díjátadók és a díjazottak: Fesztóry Sándor, Sajtos Vencel, Biri Imre, Vereczkei Petra és Virág Imre
A díjátadók és a díjazottak: Fesztóry Sándor, Sajtos Vencel, Biri Imre, Vereczkei Petra és Virág Imre - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – Megyénk két fiatalja is ott lehetett a legjobb alkotók között.

„Horgászik a család” címmel rajzpályázatot hirdetett a nyáron a Magyar Országos Horgász Szövetség Ifjúsági és Oktatási Szakbizottsága. A legjobb alkotók között szerepelt megyénk két fiatalja is, akik a jutalmukat hétfőn vehették át Nyíregyházán, a Mohosz megyei irodájában.

dij2

Már rutinos horgászok

Sajtos Vencel, a Mándoki Általános Iskola kisdiákja és a Ho-Ho Horgász Egyesület ifjú horgásza az alsó tagozatos korcsoportban szerzett 3. helyezést. Rajzán a kisvárdai Pontyos-tavat és a családdal ott eltöltött szép napot örökítette meg.

Míg ő és a papája a halakat űzték, addig a mamája a vízparton főzött, a 4 éves kisöccse, Noel pedig mellette játszott. Vencel kilencéves létére már rutinos horgásznak számít, hiszen 3 éves kora óta horgászik és már többször bizonyított a Horgász-suli Horgász ötpróba megyei versenyén. Eddigi legnagyobb hala egy 3 kilogrammos ponty kifogása volt kedvenc tavából. Értékes nyereményét, egy gazdag ajándékcsomagot Virág Imre, a megyei szövetség elnöke adta át, de a sok szép horgászeszköz hazaszállításához az édesanya és a horgászegyesület segítsége is jól jött.

Vereczkei Petra, a Tiszavasvári Kabay János Általános Iskola hatodikos tanulója és az Alkaloida Lombik Horgász Egyesület fiatal horgásza, ő a rajzpályázaton második helyezést ért el korcsoportjában. Neki is könnyű dolga volt, hiszen szeret rajzolni és imád horgászni.

A családban édesapja és ikertestvére is horgászik, de a mamája is gyakran elkíséri őket a helyi Kacsás-tavi horgászatokra. Tavaly a megyei horgász ötpróba versenyen csapatával 3. helyezést szerzett, a megmérettetésen a halfogás mellett az evezést szerette a legjobban. Eddigi legnagyobb horgászkalandját egy 5 kilogrammos afrikai harcsa kifogása jelentette. Nyereményét, egy Canon fényképezőgépet Fesztóry Sándor, a megyei szövetség ügyvezető igazgatója adta át – tájékoztatta lapunkat Biri Imre, a Horgász-suli programvezetője.

KM
hirdetés