Megújul az összekötő út Rakamaz–Balsa között

Balsa, Nagyhalász, Rakamaz – Az útfelújítási munkálatok előreláthatólag 150 napot vesznek igénybe.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül országosan több mint 526 kilométernyi négy- és ötszámjegyű mellékút teljes körű felújítását indíthatja el ebben az évben, ebből Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több mint 23 kilométernyi út felújítása valósulhat meg európai uniós forrásból.

A program egyik elemeként Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a 3821-es jelű út közel 4,5 kilométeres szakaszához kapcsolódóan a kivitelezési munkák már elkezdődtek, a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a beruházó már átadta a munkaterületet, a fejlesztés előreláthatóan 150 napot vesz majd igénybe.

Csökken az utazási idő

A Rakamaz-Balsa-Nagyhalász összekötő út teljes körű felújítása során a kivitelezők a kopóréteg profilmarásáról, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint a KRESZ-­táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodnak. A munkálatok ideje alatt az arra közlekedőknek félpályás útlezárásra kell számítaniuk.

A munkák befejezése után nő a forgalombiztonság, nagy mértékben javul az út szolgáltatási színvonala és rövidül majd az utazási idő.

KM

Címkék: , , ,


Rakamaz.
SZON.HU


hirdetés