Speedmarathon Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében: 56 helyszínen összesen 152 sebességtúllépést mértek

Speedmarathon Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében: 56 helyszínen összesen 152 sebességtúllépést mértek
© Fotó: police.hu
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A rendőrség a Speedmarathon elnevezésű 24 órás összeurópai sebességellenőrzési kampányt Magyarországon 2018. május 14-én 6 órától május 15-én 6 óráig hajtotta végre.

Az ellenőrzés kiemelt célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, a gyorshajtások és a velük kapcsolatos személysérüléses közúti balesetek és a halálos áldozatok számának visszaszorítása volt. Az ellenőrzési helyek kiválasztásába a rendőrség a lakosságot bevonta. Idén is javaslatokat lehetett tenni arra vonatkozóan, hogy az említett 24 órás időszakban hol kerüljön sor sebességellenőrzésre.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a rendőrök 56 helyszínen összesen 226 járművet ellenőriztek, amely során 152 sebességtúllépést mértek. Kérjük a járművezetőket, hogy a balesetek számának csökkentése érdekében a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne feledjék, a gyorshajtás baleseti kockázata kimagasló!

Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatának közleménye az országos eredményekről itt érhető el.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –


Nyíregyháza - Javaslatokat vártak a rendőrök, hol mérjenek sebességet. Végül ezeken a helyszíneken várták tárt karokkal a gyorshajtókat. És hogy jók voltak-e a tippek? – Útjainkon a közlekedési balesetek több mint 30 százaléka a sebesség helytelen megválasztása, gyorshajtás miatt következik be, e...Rakamaz.
SZON.HU


hirdetés