Új fellépőruhákat kaptak a dögei mazsorettek

A mazsorettes lányok az új fellépőruháikban, középen tanárnőjükkel, Lászlóné Bezzegh Andrea mazsorettoktatóval
A mazsorettes lányok az új fellépőruháikban, középen tanárnőjükkel, Lászlóné Bezzegh Andrea mazsorettoktatóval
Döge – A tizenhét fős csoport tagjai vadonatúj ruhában léphettek fel.


A dögei Ölbey Irén Általános Iskola mazsorettcsoportja 2016-ban alakult meg. Akkoriban huszonnégy jó ritmusérzékkel rendelkező, negyedik és ötödik osztályos kislány jelentkezett a társulatba. Noha már korábban is felvetődött a létrehozás gondolata, szakember hiányában várni kellett a megalakulásra. Azóta egyre több alkalommal megmutathatták magukat.

A legutóbbi sulirendezvényen új koreográfiával léptek fel. A zsúfolt tornateremben az árnyjátékot, táncokat bemutató csoportok mellett az angol nyelvű énekkar és a mazsorettcsoport is bemutathatta produkcióját. A tizenhét fős csoport vezetője, Lászlóné Bezzegh Andrea tanárnő az alkalomhoz illő gyertyatáncot tanított be. A tanárnő elárulta, hogy húsz évvel ezelőtt szerezte meg a mazsorettoktatói képesítését.

Műsor az új ruhában

– Eddig nem volt lehetőségünk arra, hogy saját ruhában lépjünk fel, a lányok meze a klasszikus fehér póló és fekete nadrág volt – mondta el lapunk érdeklődésére Lászlóné Bezzegh Andrea mazsorett­oktató. A lányok vadonatúj ruhában léptek fel, amihez hozzájárult a kisvárdai tankerületi központ anyagi támogatása is. A pompás öltözéket az egyik szülő, Szürösné Orosz Andrea, varrta társadalmi munkában, aki a Szülői Munkaközösség elnöki posztját is betölti.

A mazsorettcsoport tagjai rendszeres résztvevői a falunapi programoknak is, tovább öregbítve a település hírnevét.

LTL


Nagyszabású ültetési munkák kezdődtek az iskolákban
Döge - Tárt karokkal fogadták a nyitvatermőket a dögei iskolában. Az Ölbey Irén Általános Iskola déli, a füves kispálya végében található részén alakították ki a dendrológiai kertet. A dendrológia a fásszárú növények tudománya, a görög dendron (fa) és logon (elmélet, tudományos feltételezés) szav...Rakamaz.
SZON.HU


hirdetés