Rakamazt elvarázsolta a városi stadion – Sokan nézőként a lelátóig jutottak eddig, most viszont pályára léphettek!

Akt.:
A rakamaziak valóban csúsztak-másztak a siker érdekében, ráadásul jól is futballoztak
A rakamaziak valóban csúsztak-másztak a siker érdekében, ráadásul jól is futballoztak - © Fotók: Pusztai Sándor
Rakamaz – Már a bemelegítést is alig várták a rakamazi játékosok, akik megnyerték a megyei kupadöntőt.


Elnézve az örömtől sugárzó rakamazi arcokat, senkinek nem lehet kételye arról: a labdarúgó Megyei Kupa döntő „életre hívása” telitalálatnak bizonyult. A nyíregyházi Városi Stadionban majális hangulat uralkodott: több száz néző, a mérkőzést abszolút nem nyűgnek tekintő, látványos megoldásokat produkáló két csapat, így szinte adja magát – jövőre jöhet a folytatás! A tényeket sem árt rögzíteni: a még másodosztályú Rakamaz legyűrte (3–1) a megye egyes Sényő-Carnifexet a fináléban, ami után össznépi buli tartottak a győztesek.

– Amikor megtudtuk, hogy a városi stadionban lesz a döntő, úgy láttam a játékosokon, feldobta őket a lehetőség – ecsetelte Madalina György, a Rakamaz edzője. – Rengeteg olyan futballista tagja a keretnek, aki eddig legfeljebb nézőként, a lelátóig jutott, most viszont pályára léphetett. Szerintem mindenkiben felmerül a kérdés: ki tudja, mikor adatik még egy ilyen alkalom, hogy ilyen rangos mérkőzést vívhassunk? Ráadásul sokat meséltem arról, hogy én mennyit edzettem, játszottam ezen a gyepen. Még azt is elárultam nekik, melyik oldalon szerettem futballozni… Már a meccs előtt az egészséges feszültséget tapasztaltam, a fiúkon, a bemelegítést is alig várták. A teljesítményünkre pozitívan hatott, hogy tudtuk, sok labdarúgó, szakember lesz jelen, nem mellékesen hozzáértő közönség, ennek meg akartunk felelni. Azt hiszem, a játékunk láttán elmondhatom, ez sikerült is.

Alighanem így igaz. Gyaníthatóan, a következő bajnoki évadban mindezt magasabb szinten, nevezetesen a megyei első osztályban is megmutathatja a Madalina-legénység. Tekintve, hogy a Nyírerdő-csoportban élen végzett, a feljutás viszont nem vállaló Nyírmada helyett szinte bizonyosan a Rakamazt kérik fel az indulásra.

– Szeretnénk továbbra is Rakamazon dolgozni, részese akarok lenni annak a munkának, amit Szász Simon egyesületi elnökkel és a polgármester úrral elkezdtünk – jelölte meg a követendő csapásirányt Madalina György. – Tervünk újra felépíteni egy olyan csapatot, amely nyomaiban megidézheti a régi szép időket. Természetesen teendők akad bőven, de legalább sikerélménnyel párosul erőfeszítésünk.

KM-KT

Címkék: , ,hirdetés