Rasszista támadás volt-e Vasmegyeren péntek éjszaka?

Rasszista támadás volt-e Vasmegyeren péntek éjszaka?

Vasmegyer – A kérdés talán sokak számára nem is lehet kétséges. A hiteles választ maguk az érintettek mondták el kameránkba.  Nézze meg videónkat! 

Mint ismeretes a helyi kocsmában két roma fiatal akart szeszesitalt fogyasztani, de ezt a nem roma kocsmáros a jogszabályi kötöttségek miatt megtagadta. Ekkor a „vendégek” megtámadták a kocsmárost, aki nem maradt adósa a támadóknak.

Izzó indulatok Vasmegyeren Péntek éjszaka egy gyorsan növekvő számú roma csapat és egy ugyancsak gyorsan növekvő számú nem roma csapat nézett egymással szembe Vasmegyeren.     

Rasszizmus?

Az országos (de a helyszínen jelen nem lévõ ) média egy része emiatt tárta úgy a világ elé az eseményt, mintha annak rasszista indítékai lettek volna.

Volt, ahol az egyenruhás Magyar Gárda készült tömegverekedésre a romákkal, holott a rendõrség az egymástól nagyjából 70 méterre lévõket elszigetelte, köztük még vita sem tudhatott kialakulni. Egyenruha senkin nem volt, tehát azok a médiák, ahol ez így jelent meg, leleplezték önmagukat, az események közelében sem jártak.

A két csoport tagjai egymást közt beszélgetve vártak egy jó órán keresztül, végül az igazoltatások után az õrizetbe vett személyen kívül mindenki békében távozott.

– Pusztai Sándor –
hirdetés