Rátörtek a nénire

Gázspray-vel fenyegett meg öreg nénit a pénzét követelve egy férfi és egy nő február 4-én Debrecenben – tájékoztatott szerdán Juhászné Kiss Katalin százados, a debreceni rendőrkapitányság szóvivője.

A támadók behatoltak áldozatuk Zelemér utcai házába, és lefújták az egyedül élő 81 éves néni kutyáját. Őt székre lökték, és míg rettegve várta, hogy mit tesznek vele, átkutatták a lakását. A rablók végül 3 ezer forinttal és harmad annyi értékű bizsuval távoztak. A kutya ugatására felfigyelt a szomszédban lakó fiatalember, aki édesapjával azonnal a néni lakásához indult megnézni, nem történt-e baj. Épp szembetalálkoztak a támadókkal, akiket megpróbáltak ugyan feltartóztatni, ám nem jártak sikerrel és a tettesek elmenekültek a Postakert utca irányába. A rablókról a személyleírás alapján fantomrajz készült. A férfi 20-25 éves, 160-165 centiméter magas, erős, zömök testalkatú, rövid, barna haját felfelé zselézve hordta. Arca szögletes. A nő 17-20 év körüli, 165-170 centiméter magas, vékony testalkatú. Fülében 5 centiméter átmérőjű arany karika fülbevaló volt.

A szóvivő kérte: jelentkezzenek, akik a bűncselekmény idején a Zelemér utcán jártak és találkoztak a rajzokon látható elkövetőkkel, illetve róluk bármit tudnak. Azok bejelentéseit is várják, akiket a páros korábban megkárosított, de nem tettek feljelentést, illetve akikhez a férfi és a nő valamilyen indokból becsengetett. Jelentkezni a debreceni rendőrkapitányság életvédelmi alosztályán lehet: személyesen a Budai Ézsaiás utca 4. szám alatt az E épület földszinti 3-as irodában, telefonon az (52) 516-400/2445-ös melléken.
hirdetés