Érdekérvényesítés mundérban

Érdekérvényesítés mundérban
Felkészítő táborozáson vettek részt a határőr szakszervezet nyírbátori aktivistái.

A Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete (BRDSZ) 103. számú alapszervezete a Nyírbátori Határőr Igazgatóság közel kétezres hivatásos, köztisztviselői és közalkalmazotti állományának több mint 63 százalékát tömöríti magába. A BRDSZ-en belül a legnagyobb tagozat a határőröké.


Meggyõzõ, hiteles
Gellért Károly határõr
õrnagy, vezetõ pszichológus és csapata –
Sallai Dóra és Kollár Ferenc – az idõ rövidsége
miatt csak a késõbbi csapatépítés alapjaival
tudott foglalkozni. Laza, játékos formában mérték
meg, hogy az aktivisták milyen szinten állnak hitelesség,
õszinteség terén, szembesítették õket
azzal a képpel, amit a kívülálló alkot
róluk. Hisz a szakszervezeti bizalmik társaságát
ütõképes csapattá kell szervezni, hogy jól
tudják képviselni saját érdekeiket, meggyõzõek,
hitelesek legyenek.

Tizennégy éve alakultak

Az érdekképviseletet 1992-ben 34 hivatásos főtiszt, tiszt és tiszthelyettes keltette életre. Négy évvel később a küldöttgyűlés már 98 tagot jegyzett, ma pedig már 1200-an vannak a Gönczöl Mihály alezredes, alapszervezeti titkár vezette alapszervezetben. A határrendészeti kirendeltségeken, az alegységeknél működő szakszervezeti csoportok választott képviselői, a bizalmiak, az alapszervezet tisztségviselői muníciót évről évre kihelyezett továbbképzéseken kapják meg.

Felkészítő tábor

Az idén Tokajban tartották felkészítő táborukat. Foglalkoztak a nyugdíjrendszerrel, az egészségügyben várható változásokkal, egészségbiztosítással. Az őket és a tagságot érintő  aktuális kérdések megbeszélése mellett dr. Bárdos Judit, a BRDSZ főtitkára, illetve Bebes Tibor határőr alezredes, a határőrtagozat vezetője helyzetelemzését, tájékoztatóját hallgatták meg. A határőr munkavállalók életét is befolyásoló változásokat hozó kormányprogram várható változásaira a szakemberek segítségével tréningen készültek fel.

– Györke László –
hirdetés