Helyi közélet

2016.07.20. 13:58

Új helyen a kemecsei rendőrőrs

Kemecse – Látom a kollégáimon, milyen boldogok attól, hogy kiváló körülmények között dolgozhatnak – mondta Német Gábor, a kemecsei rendőrőrs parancsnoka, miután körbevezette a vendégeket a 23 tagú állomány új otthonán, amit szerdán délelőtt adtak át.

Kemecse – Látom a kollégáimon, milyen boldogok attól, hogy kiváló körülmények között dolgozhatnak – mondta Német Gábor, a kemecsei rendőrőrs parancsnoka, miután körbevezette a vendégeket a 23 tagú állomány új otthonán, amit szerdán délelőtt adtak át.

Az őrnagy hozzátette: sokat kellett dolgozni azért, hogy beköltözhessenek, de megérte! – Biztos vagyok abban, hogy hatékonyabb lesz a munka, és hogy az őrshöz tartozó 16 ezer ember még nagyobb biztonságban érzi majd magát.

– Mindannyiunk alapvető igénye, hogy biztonságban éljünk, és hogy tudjuk: sem szeretteink, sem értékeink nincsenek veszélyben. A rend megteremtésében és fenntartásában a rendőrségnek kiemelt a szerepe, de ehhez partnerek is kellenek: az állampolgárok. A cél közös, ezt szolgálja a rendvédelmben dolgozók munkafeltételeinek javítása is – ezért fontos a mai nap – mondta az átadáson Dukai Miklós, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára.

– Az épületben a korábbinál jobb feltételek mellett között dolgozhat az állomány, és európai színvonalú körülmények között fogadhatják a lakosságot. Mindez javítani fogja az itt élők és az őrshöz tartozó települések lakóinak biztonságát, ami örömteli. De ez nem jelenti azt, hogy hátradőlhetünk, hiszen a történelem új kihívások elé állít bennünket, amelyeknek meg kell felelnünk. Kovács István vezérőrnagy, az országos rendőr-főkapitány gazdasági helyettese azt mondta, elsődleges feladatuk az állampolgárok szubjektív biztonságérzetének javítása, Kemecsén pedig a mutatók egyértelműen jelzik a fejlődést, a javulást. – Folyamatosan nő a felderítési arány és csökken a bűncselekmények száma, ami annak köszönhető, hogy az őrsön dolgozók jó válaszokat adtak a kor kihívásaira, sikeresen alkalmazták a központi programokat, erősítették a köztéri jelenlétet, kiválóan működnek együtt a polgárőrséggel, hatékony a körzeti megbízotti rendszer, és a lakosság igényeit is figyelembe véve kutyás járőrszolgálatot is működtetnek. Lipők Sándor, a város polgármestere az összefogást emelte ki: ahhoz, hogy az őrs átköltözhet a felújított épületbe, a belügyminiszter, az országos és a megyei főkapitányság, a nyíregyházi kapitányság és a helyi önkormányzat együttműködésére volt szükség. – A folyamat még 2012-ben kezdődött, amikor Pintér Sándornak szóvá tettem, hogy az az épület, amiben a rendőrőrs 1991 óta működik, már nem felel meg az elvárásoknak. Azt felújítani csak komoly többletköltséggel lehetett volna, ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy az épületet, ami korábban városházaként működött, átadjuk a rendőrségnek, hogy felújítva a helyi rendőrőrs otthona lehessen. Az állomány így beköltözhet a 319 négyzetméteres épületbe, amit átalakítottak, akadálymentesítettek, hogy méltó körülményeket biztosítson a dolgozóknak és a hozzájuk forduló lakosoknak, de az őrs egy új autóval is gazdagodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában