Reformátusok Szatmárért

Reformátusok Szatmárért
Barabás – Példás együttműködésről tett tanúbizonyságot a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület és Barabás Község Önkormányzata.

A Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékéve alkalmából 2016. november 25-én a Barabás községből elhurcolt lakosok tiszteletére emléktábla állítására került sor.

Az egybegyűlteket Daróczi Gábor, Barabás község polgármestere köszöntötte, majd Fülöp István, a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület elnöke, a Mátészalkai Járási Hivatal vezetője és Dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő tették gondolataikkal ünnepivé a visszaemlékezést. A táblát Pálné Kocsis Zsuzsanna, a Barabási Református Egyházközség lelkipásztora áldotta meg.

Fontosnak tartjuk, hogy mindenki megismerje a hiteles múltat, az embertelen és félelmetes kommunista terrort. A rémisztő, hallgatásokkal teli történelem feltárása, talán ha nem is megnyugvást, de elégtételt adhat a hozzátartozóknak. A megemlékezés során mély tisztelettel adóztunk a kor áldozatainak, azoknak az embereknek, akiktől egy dolgot nem vehettek el soha, a reményt.

– Fülöp István, Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület elnöke –
hirdetés