„Régi és új kisgazdák” vitája

Együttműködési megállapodást kötött a Fidesz – MPSZ hajdúböszörményi szervezete 5 gazdaszervezettel – jelentette be Kiss Attila elnök, országgyűlési képviselőjelölt a szerdai böszörményi kampánygyűlésen.

Ám amikor a kisgazdapárt következett, hogy szignózza a megállapodást, felállt a közönség soraiban ülő Kozlok Béla, és jogsértéssel vádolta a pártot, mondván, a kisgazdák megyei elnökeként (az országos elnök, Hegedűs Péter bízta őt meg) nincs tudomása arról, hogy a Magyar Gazda és Polgári Párton (MGP) kívül mással szövetkeztek volna. Indulatos fellépése miatt biztonsági őrök kísérték ki a helyiségből. Minderről szerkesztőségünk SMS-üzenetben értesült, csakúgy, mint még sokan mások szerda este és éjjel, ugyanis körbejárt a hír, miszerint botrány volt a pártgyűlésen, akadozott a hangosítás, késett a vendég.

Megosztott párt

– Az incidens pár percig tartott, rendőri intézkedésre nem került sor – tájékoztatott Kiss Attila –, távozásuk után aláírtuk az együttműködést a Kisgazdapárt tényleges helyi és hajdúdorogi vezetőivel – folytatta.

A Független Kisgazda, Földmunkás és Polgári Párt évek óta megosztott, felaprózódott, noha a neve mindig ugyanúgy bukkan fel. Tevékenykedik a régi vonal Oláh Józsefet ismerve el megyei elnöknek; s érvényesülni próbál Hegedűs Péter vezényletével a párt újraszervezésére vágyó, a Szeremley Huba vezette MGP-vel társuló új közösség is, amely Kozlok Bélát tekinti elnöknek. Oláh József elmondta, Hegedűs tisztségét a „régiek” alkotmányellenesnek tartják, ezért a fővárosi bíróságon jelenleg is keresik igazukat.

BB
hirdetés