Régi étkek nagy kedvelője Tiszaszentmártonban

Tiszaszentmárton – A halas rétes receptjére egy nagyon régi szakácskönyvben bukkant rá a győztesünk.

Négy férfira főz a karácsonyi gasztromagazinunk nyertese, Szűcs Gyuláné, akinek halas rétese érdemelte ki a győztes recept címet. – A férjem és a fiaink is szeretik a hasukat, és bár válogatósok, ha van krumpli és hús az asztalon, nagy baj már nem lehet – mesélte lapunknak a tiszaszentmártoni édesanya.

Én a hagyományos ételek híve vagyok, a régi ízeket kedvelem.” Szűcs Gyuláné

– Nagyon szeretjük a halat, főként a harcsát, a kecsegét és a pontyot, akár halászlének, akár sütve vagy rántva. A magazinba beküldött halas receptet egy nagyon régi szakácskönyvben találtam – szívesen lapozgatok ilyeneket, mindig találok bennük érdekes ötleteket. Ezeket kipróbálom és ha ízlik a családnak, többször is elkészítem. Ezzel a rétessel is így voltam, és remélem, hogy az olvasók tetszését is elnyeri.

Én a hagyományos ételek híve vagyok, a régi ízeket kedvelem: a puliszkát, a lapcsánkát, az otthon gyúrt szilvás gombócot, de a szabolcsi töltött káposzta is nagy kedvenc nálunk. A három fiú válogatós, de ami mindig nagy siker, az a hús és a krumpli – ez utóbbit bárhogy elkészíthetem, elfogy: főve, törve vagy héjában sütve is nagyon szeretik. Szívesebben főzök, mint sütök, én főként pogácsákat készítek, az édes süteményeket inkább a húgom csinálja. Karácsonykor is hagyományos ételekből áll az ünnepi menü, a halászlevet és a rántott halat a férjem készíti, de besegít az anyósom és az édesanyám is, a bejglit például mindig a férjem anyukája készíti el – meséli Szűcs Gyuláné, aki vagy korán reggel, munka előtt, vagy későn, munka után főz, a komolyabb ételekre csak hétvégén van ideje. Az anyósa kertjében minden megterem, amire a konyhában szükség van, így zöldségből és gyümölcsből saját termés kerül a Szűcs család asztalára.

KM-SZA
hirdetés