Régi-új az építészelnök

Nyíregyháza – Tisztújítás volt a megyei területi építészkamarában.

Az idő múlásáról is csevegtek a tisztújító közgyűlés résztvevői, hisz eltelt négy év, így számot adtak és vetettek a megyei területi építészkamaránál.

A szakma sikere

Az eseményekben gazdag időszakra visszatekintő beszámolók az eredményes munkáról és a szakma aktuális gondjairól, megoldandó feladatairól szóltak. A jelenlévők abban egyetértettek, hogy folyamatosan növekszik a kamara területi egységeinek szerepe, munkája, közéleti súlya, és erősödik a szakma gyakorlását érintő változások előkészítésénél a véleményezés szerepe. Javultak a működés feltételei az Őz utcai székházba költözéssel.

– Az eltelt időszakban számos rendezvényre, műhelybeszélgetésre, továbbképzésre került sor, emellett negyedik alkalommal rendeztük meg a hagyományosan Nyíregyházához kötődő Plan-net.hu Településfejlesztési Konferenciát. A szakma sikereként élhettük meg, hogy Bán Ferenc Kossuth-, Ybl- és Prima Primissima díjas építész, kamaránk tagja az elmúlt évben a Nemzet Művésze kiemelkedő elismerésben részesült – nyugtázta Végh József, akit megerősítettek a megyei területi építészkamara elnöki tisztében. Az alelnöki posztot Szatmári István tölti be, az elnökséget pedig Berzeviczy László, Gáva Attila és Tóth József építészek alkotják.
Emlékezetes lesz az év

A kamara bizottságainak élén dr. Szabó László, Gibáné Guthy Judit, Szabolcsiné Rezsőfi Ágnes, valamint Béres Csaba látják el a következő évek feladatait. Az idén alapításának huszadik évfordulóját ünneplő Magyar Építész Kamara a szokásostól is emlékezetesebb évre készül, melynek részeként helyi és központi rendezvényekre, megemlékezésekre és egy visszatekintő emlékkönyv kiadására is gőzerővel készülnek.

Arculati kézikönyv készül

– A kamara és a szakma előtti kihívás folyamatos munkát jelent: alkalmazkodni a változásokhoz, a növekvő feladatokat csökkenő létszámmal és kapacitásokkal kell kielégítő módon megoldani úgy, hogy közben figyelünk a generációváltásra, az utánpótlás tudatos biztosítására, felkészítésére – fogalmazott Végh József régi-új kamarai elnök. Elmondta, hogy az aktuális esztendő kiemelkedő feladatának a minden hazai települést, így megyénk 229 községét, városát érintő Településképi Arculati Kézikönyvek elkészítése ígérkezik, ami a településtervező- és építészszakma-gyakorlók számára egyaránt komoly próbatételt jelent.
hirdetés