Regionális képzést szerveztek Nyíregyházán

Regionális képzést szerveztek Nyíregyházán
© Fotó: katasztrófavédelem
Nyíregyháza – Kedden, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a közbiztonsági referenseknek szervezett regionális szakosított továbbképzést Nyíregyházán, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának előadó termében. A Szabolcs-Szatmár-Bereg és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyékből érkező referensek az elméleti képzés mellett gyakorlati programon is részt vettek.

A program résztvevőit Nagy József tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese köszöntötte. Az ezredes kiemelte, hogy közbiztonsági referenst kell foglalkoztatni azokon a településeken, melyek az 1-es és 2-es katasztrófavédelmi osztályba vannak besorolva. Fő feladatuk a polgármester katasztrófavédelmi tevékenységének a segítése, így részt vesznek a döntés-előkészítésben, információkat gyűjtenek, koordinálnak, szervezési feladatokat látnak el. A referensek tanfolyamokon sajátították el a különböző ismereteket, amelyekhez a gyakoroltatás és újabb ismeretek megszerzése elengedhetetlen.

A kedd délelőtti elméleti felkészítésen a vízügyi szakterület aktuális kérdéseit, az árvízi kockázati térképezés eredményeit ismerhették meg a továbbképzés résztvevői, majd az operatív tevékenység helyi tapasztalatairól hallhattak előadást.

Bemutatták a megye katasztrófavédelmi kockázatait, valamint a mögöttünk hagyott időszak eseménykezelési tapasztalatait beszélték át, a polgári védelmi feladatok aktuális kérdésével együtt.

A délután folyamán pedig a Sóstó Gyógyfürdők Zrt. területére látogattak el, ahol a gyakorlati foglalkozás keretében a fürdő kockázati tényezőivel ismerkedhettek meg a közbiztonsági referensek.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés