Helyi közélet

2017.02.14. 17:15

Felújításra gyűjt a nábrádi gyülekezet

Nábrád - Szeretné felújíttatni templomát a Nábrádi Református Egyházközség. Fontos lenne az épület szigetelése, hogy megszűnjön a falak vizesedése, a tervekben szerepel továbbá az ablakok és az ajtók, valamint a tetőszerkezet cseréje.

Nábrád - Szeretné felújíttatni templomát a Nábrádi Református Egyházközség. Fontos lenne az épület szigetelése, hogy megszűnjön a falak vizesedése, a tervekben szerepel továbbá az ablakok és az ajtók, valamint a tetőszerkezet cseréje.

Jótékonykodnak, szórakoznak

A hívek nem várnak tétlenül a pályázati úton elnyerhető támogatásra, hanem maguk is gyűjtésbe kezdtek. Immár három jótékonysági estet is rendeztek eddig, több mint 2,5 millió forintot sikerült összegyűjteniük ezekből a rendezvényekből. Az idén újra megrendezik a jótékonysági programjukat: február 25-én 15 órakor a helyi művelődési házba várják mindazokat, akik jótékonykodni szeretnének, miközben ki is kapcsolódnak, a szórakozásról ugyanis több művészeti csoport is gondoskodik.

Koós Ákos, Nábrád református lelkipásztora arról tájékoztatta lapunkat, hogy a programban először a börvelyi Lápi Lidércek amatőr színtársulat mutatja be Carlo Goldoni Chioggiai csetepaté című művét, ugyanis jó kapcsolatot ápolnak a határ túloldalán található településsel, illetve az ott működő Börvelyi Református Egyházközséggel. A fergeteges komédia után a Nábrádi Református Énekkar mulatós számokkal szórakoztatja a nézőket. A Nábrádi Nyugdíjas Klub is rendszeresen fellép az egyházközség jótékonysági rendezvényén, a klub tagjainak szereplése mindig üde színfoltja ezeknek az esteknek.

Összefogás egy cél érdekében

– A hangulatot remélhetőleg fokozza majd a tombolasorsolás is, amelyre minden felajánlást örömmel elfogadunk. Szeretettel várunk mindenkit, de nemcsak Nábrádról, hanem a környékről vagy esetleg távolabbról is. Akik személyesen nem tudnak eljönni a rendezvényünkre, támogatójegy megvásárlásával is hozzájárulhatnak céljaink megvalósulásához.

– Hinni akarunk abban, hogy az önzetlen és segítőkész emberek képesek összefogni hazánkban egy jó cél érdekében – tette hozzá Koós Ákos.

KM-MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában