Regionális verseny Nyíregyházán

Regionális verseny Nyíregyházán
© Fotó: katasztrófavédelem
Nyíregyháza – Szerdán regionális közlekedésbiztonsági versenyt rendezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Nyíregyházi Repülőtéren. Négy megye, harmincnyolc versenyzője mérte össze elméletben és gyakorlatban tudását.

A versenyen a Szabolcs-Szatmár-Bereg, Heves, Borsod –Abaúj -Zemplén és Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságok gépjárművezetői, illetve az ügyintézői rendszerben gépjárművet vezetők mérték össze KRESZ és gépjármű-vezetéstechnikai tudásukat.

A rendezvényt Schweglerné Erdős Tünde tűzoltó ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettes nyitotta meg, aki elmondta, hogy megtiszteltetés, hogy az igazgatóság adhat otthont a négymegyés versenynek, majd a szabályok betartására és a biztonságos küzdelemre hívta fel a figyelmet.

A versenyen tizenkilenc kétfős csapat indult, akik közül kilencen ügyintézői gépjármű, tizen pedig a készenléti szer kategóriákban mérték össze tudásukat.

Elsőként elméletben kellett bizonyítani az indulóknak, a közlekedéssel kapcsolatos kérdésekre írásban kellett válaszolni, majd a gyakorlati feladat részeként bójákkal kijelölt pályán kellett végighaladniuk, ahol többek között szlalom, parkolás, akadályelkerülés és tolatás volt a feladat.

A verseny célja a biztonságos vezetés iránti érdeklődés felkeltése, s egyben a közlekedési balesetek számának csökkentése volt.

A versenyen készenléti kategóriában a Szabolcs MKI részéről, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság két tűzoltója, a Varga Dániel tű. zászlós, Szabó Zsolt tű. főtörzsőrmester páros végzett az első helyen, míg az ügyintézői kategóriában a Borsod MKI részéről, a Dakos Zoltán tű. főhadnagy, Hoffmann Zsolt tű. százados páros bizonyult a legjobbnak, így régiónkat júniusban ők képviselhetik az országos megmérettetésen.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés