Nyíregyháza

2020.02.18. 15:10

E-sportolók versenye a Continental Arénában

A virtuális focisták, kosárlabdázók és autóversenyzők mérhetik össze tudásukat.

Fotó: ILLUSZTRÁCIÓ: PIXABAY

A digitális térben otthonosan mozgóknak kínál közös játékot a Continental E-sport Kupa február 21-én déltől a Continental Aréna küzdőterében.

A rendezvényre a Magyar E-sport Szövetség egy nem mindennapi megmérettetést, a HUNESZ FIFA Masters versenysorozatát is elhozza, amely az egyik legnagyobb hazai versenysorozata a népszerű virtuális futballjátéknak.

Virtuális és valódi foci

Az indulóknak külön motiváció, hogy a helyi díjazáson kívül akár a nagy bajnokságra is bejuthatnak, ha sikerül bekerülniük az ország tizenhat legjobb játékosa közé. A résztvevők PS4 platformon, kick-off játékmódban mérhetik össze tudásokat. Az indulóknak be kell tölteniük a 14. életévüket, illetve 18 éves kor alatt szülői hozzájárulás is szükséges a jelentkezéshez.

Azoknak a gamereknek is kínál programot a Continental E-sport Kupa, akik nem rajonganak a virtuális fociért.

Korlátozott számban fogadják a játékosokat a Battlefy Online megmérettetésére, illetve a helyszínen jelentkezők közül tizenhatan NBA 2K20-ban is megmutathatják tudásukat.

Akik inkább a technikai sportok rajongói, azoknak jó hír, hogy a Gran Turismo Sport játékban mehetnek egy gyors kört egy virtuális sportautóval, de azok sem maradnak élmény nélkül, akik szívesen kipróbálnák a VR-technológiát.

A rendezvényre azokat a diákokat is várják, akik a hagyományos sportokkal is tennének egy próbát. Az aréna küzdőterén focizhatnak, kosárlabdázhatnak, találkozhatnak élsportolókkal, egy sportkvízt is kitölthetnek, és együtt kommentálhatnak a Nemzeti Sport munkatársával, Palánki Istvánnal.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában