Rekordidő alatt kész a kisvárdai elkerülő

Akt.:
Rekordidő alatt kész a kisvárdai elkerülő
© Fotó: Janics Attila
Kisvárda – Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter – futballnyelven szólva – hazai pályán adhatta át a Kisvárdát délről elkerülő 3,3 kilométeres utat. A helyi kötődésű potentát, a térség országgyűlési képviselője beszédében Lewis Hamilton, a Forma-1 idei világbajnokát idézte: „Mindig hinned kell önmagadban. Én szerencsés vagyok, mert egész életemben tudtam hinni saját magamban. Ennek köszönhetem azt, hogy most itt tartok”.


– Eredmények csak akkor születnek, ha hiszünk önmagunkban – folytatta Seszták Miklós. – Ez a beruházás csakis így valósulhatott meg ilyen rekordidő alatt. A kiemelkedő fejlesztést karácsonyi ajándéknak is lehetne nevezni, de valójában ez nem ajándék, hanem a közös munka eredménye. A kisvárdai déli elkerülő hét és fél hónap alatt készült el a tervezett tizenegy hónap helyett. Eszerint jó úton vagyunk, és nem pusztán jól haladunk, hanem jó irányba is tartunk. Ugyanakkor mi nem csak tartani akarjuk az iramot, de szeretnénk a régió motorja is lenni. Ha vannak terveink és céljaink és hiszünk benne, hogy meg tudjuk valósítani azokat, akkor képesek vagyunk bármilyen teljesítményre. Ez egy mérföldkő az év végén, ugyanakkor előremutat 2018-ra is. Újabb fejlesztések, további beruházások előtt állunk.

A Kisvárdát délről elkerülő kétszer egy sávos út a 4-es főutat köti össze a Kisvárda-Anarcs közötti útszakasszal. Ezáltal a kamionok gördülékenyebben közelíthetik meg a város déli iparterületét is. A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósult meg. A kivitelezést a STRABAG Építőipari Zrt. és Strabag Általános Építő Kft. végezte nettó 3,3 milliárd forint értékben.

Tavasszal elkezdődik az egy kilométer hosszú északi elkerülő út építése, ami többek között a fényeslitkeieknek is jó hír.

KM-LTL
hirdetés