Rekordrövid közgyűlési ülés

Rekordgyorsasággal, összesen öt perc elteltével ért véget csütörtökön a miskolci képviselők rendkívüli közgyűlési ülése.

Az ellenzék ugyanis nem fogadta el Káli Sándor polgármester ügyrendi javaslatát, miszerint továbbra is zárt ülésen tárgyalják a Mivíz Kft. ügyét, mivel a nyílt ülés során – fogalmazott a polgármester – olyan adatok kerülhetnek nyilvánosságra, amelyek üzleti érdekeket sértenek.

Az Összefogás-Fidesz-MDF által kezdeményezett rendkívüli közgyűlési ülésen a polgármester ismertette a közigazgatási hivatal állásfoglalását, amely az ő értelmezésében nem kifogásolta, hogy decemberben a Mivíz ügyét zárt ülésen tárgyalták. Éppen ezért rendelte el ma újból a zárt ülést, amit a képviselőtestület 27-13 arányban megszavazott.

Kivonultak

Erre reagálva Juga György, az ellenzék frakcióvezetője bejelentette, hogy frakciója kivonul a közgyűlési ülésről. Majd a városházán sajtótájékoztatót tartottak, ahol dr. Szinay Attila (Fidesz) önkormányzati képviselő elmondta: „A polgármester három dolgot sértett meg, a jogszabályt, a demokráciát, és a tényeket, azzal, hogy arra hivatkozott, a közigazgatási hivatal nem tartotta törvénysértőnek a decemberi zárt ülést.”

Az ellenzék sajtótájékoztatója után Káli Sándor is elemezte az újságíróknak a rövidre sikerült közgyűlési ülést: „Tipikus választási rendezvény volt ez az ellenzék részéről, nem volt köze az eredeti témához. Az, hogy mi kiárusítjuk a város vagyonát, és felemeljük a vízdíjat, hazugság, pont az ellenkezője történik, elkezdtük végre a város fejlesztését.”

NSzR
hirdetés