Rekordszámú indulók a kézi tornán

Akt.:
Főnix Kupa
Főnix Kupa
Debrecen – Pénteken kezdődik a VI. Főnix Kupa utánpótlás kézilabda torna, ahol rekordot jelentő 140 egyesület (64 leány és 76 fiú), köztük a Debrecen SC-SI korosztályos csapatai is három napon át mérheti össze tudását.

A 388 mérkőzést magába foglaló eseménysorozatnak 13 debreceni sportcsarnok, köztük a Főnix Csarnok vagy a Hódos Imre Rendezvénycsarnok, illetve több cívisvárosi oktatási intézmény tornaterme, ad majd otthon.

– Külön öröm lesz kétezer gyereket látni, ahogyan egymásnak örülnek és értékelik magukat vasárnap a Főnix Csarnokban az eredményhirdetésen – beszélt a tornáról Orendi Mihály, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatója az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján. – Amikor elhatároztuk, hogy nem elég csak nagy nemzetközi eseményeket megszervezni, hanem minden szakosztály próbáljon saját műfajában évente legalább egy eseményen bemutatkozni, akkor még nem volt Tao-s lehetőség. Most a társasági adó segítségével nem a szülőknek kell finanszírozniuk a gyerekeket. Külön köszönetet érdemelnek még azok, akik biztosították a helyszíneket.

A szereplés a lényeg

A csütörtöki sajtótájékoztatón még részt vett Törökné Csapó Erika, a DSC-SI Kézilabda szakosztályának vezetője, illetve Makray Balázs, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője.
– A gyerekek számára a Főnix Csarnokban való szereplés nagy élmény lesz – mondta Törökné Csapó Erika. – Minden korosztálynál minimum a dobogó, de szervezőként természetesen az első hely lesz a cél. Ám nem feltétlenül ez a fontos, hanem hogy lehetőséget biztosítsunk a gyerekeknek a játékra, a fejlődésre, hogy a saját korosztályos bajnokságukban a legjobb eredményt érjék el.

A VI. Főnix Kupa január 25-én kezdődik 11 órakor a DSC-SI-Kecskeméti Sportiskola leány 98-as korosztályú találkozóval a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban, az eredményhirdetés pedig vasárnap 16:30-kor lesz a Főnix csarnokban.

HBN-MAL

Boxba (ha nem akkor elég haonra):

A program:

Január 25. (péntek)
Csoportmérkőzések 11.00-tól 19.30-ig

Január 26. (szombat)
Csoportmérkőzések reggel 8.00-tól 19.30-ig

Január 27. (vasárnap)
Helyosztók reggel 8.00-tól 16.30-ig
Eredményhirdetés 16.30-kor

Helyszínek:
Főnix Csarnok
Hódos Imre Rendezvénycsarnok
Oláh Gábor utcai Sportcsarnok
AGTC Tornacsarnok
Loki Utánpótláscsarnok
Hunyadi János Általános Iskola
Kazinczy Ferenc Általános Iskola
Beregszászi Pál Szakközépiskola (ÚNOK Csarnok)
Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium
Tóth Árpád Gimnázium
Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium
Mechwart András Szakközépiskola
Medgyessy Ferenc Gimnázium

Kategóriák, korcsoportok

Leány 1998
Leány 1999
Leány 2000
Leány 2001
Leány 2002
Leány 2003

Fiú 1998
Fiú 1999
Fiú 2000
Fiú 2001-2002
Fiú 2003
hirdetés