Remegő gyomor és ablakok – Túllépte idén a zajhatárt a FŐHE?

Koncertekben és fesztiválozókban nem volt hiány
Koncertekben és fesztiválozókban nem volt hiány
Nyíregyháza – Több, a Nyíregyházi Egyetem környékén élő család panaszkodott arról, hogy a múlt heti FŐHE egy kicsit hangosra sikeredett.

„Őszintén remélem, annak is van kisgyereke, aki engedélyezte a fesztivált ilyen hangtechnikai feltételekkel, és ők is napokig virrasztottak éjszaka basszustól remegő ablakok és dübörgő gyomor mellett.” „Most valahogy extra hangos, pedig messzebb lakunk.” „Nekem nincs gyerekem, csak dolgozom, de egyet kell, hogy értsek. Az idén nagyon hangos volt és zavaró, bár nekem minden zene bejött, szívem szerint ott lettem volna…” – írták a hét végén a facebookozók.

Eljuttattuk az észrevételeket Hetei Norbertnek, a rendezvény egyik szervezőjének, aki elmondta: ahogy az elmúlt években mindig, a fesztivál az idén is megfelelt a szabadtéri rendezvények zajvédelmi szabályozásában megfogalmazottaknak.

– Az éjszakai hanghatár negyvenöt decibel, ehhez maximálisan tartottuk magunkat. Ha két héttel később kezdődött volna a FŐHE fesztivál, akkor a nyári szabályozásnak megfelelően tíz decibellel ennél is hangosabban szólhatott volna a zene.

– Sajnos, az egyetem környékén élők nehezen tolerálják, hogy évente egyszer néhány napig a megszokottnál nagyobb a nyüzsgés az intézmény környékén. Tőlük elnézést kérünk – tette hozzá Hetei Norbert.

KM-CsA
hirdetés