Remekművek születtek

Remekművek születtek
A gyerekek alkotási- és művészpalántakénti megnyilvánulási vágyának teret engedő nemes vetélkedésnek a Városi Pedagógiai Intézet valamint a házigazda Herman Ottó Általános Iskola és Munkácsy Mihály Alapfokú Művészetoktatási Intézmény megszállott tanárai jelentik a hajtómotorját.

A tantermek művészműhelyekké alakultak át. Volt aki ceruzával, ecsettel, metszővel, vagy viaszt és agyagot kézbe véve kezdett a mű megalkotásába. Ajkadat kötetlenebb műfaj, de volt olyan is hogy a megadott témát kellett papírra, vászonra vetni, vagy szobrocska formájában elkészíteni.

A megszokott iskolai zsivaj most némán koncentráló, alkalmi alkotóházzá változott. Három óra állt rendelkezésre, hogy ki-ki elkészítse a produkciót, amit szakavatott zsűri bírált el. A legjobb munkákat és remekműveket pedig az iskola aulájában azonnal szemlére bocsátották.

A legeredményesebb művészpalánták lehetőséget kapnak arra is, hogy a megyei rajzversenyen méretessék majd meg magukat. Kiteljesítsék alkotó kedvüket, és megismerjék a megyében ugyancsak képzőművészettel foglalkozó diáktársaik tevékenységét.
hirdetés