Remekül szerepeltek a művészetis növendékek

Összesen 120 versenyző mérte össze tudását
Összesen 120 versenyző mérte össze tudását - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Művészeti Szakgimnáziumban rendezték meg a VIII. Országos Néptáncverseny szólótánc kategóriáját, az intézmény diákjai pedig remekül szerepeltek a megmérettetésen.

A zsűri tagjai elismert szakemberek voltak: Kökény Richárd, a Magyar Állami Népi Együttes tánckarvezetője, valamint Juhász Zoltán és Béres Anikó, a Magyar Táncművészeti Egyetem Néptánc tanszékének adjunktusai. A megmérettetésre öt iskolából összesen 120 versenyző érkezett, őket 25 mester készítette fel a szereplésre.

Az 55 helyezésből 28-at nyíregyházi diákok szereztek meg, a 15-ből 9 első helyezést hoztak el a művészetisek. A kiváló szereplés eredményeként Kovács Petra három társával együtt részt vehet a Bürkös Zenekar különdíjaként felajánlott TÉKA táborban Harangodon; a folklorisztikai hitelességéért Fórizs Márk pénzjutalmat kapott. A Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium növendékei közül első helyezést ért el Putnoki Alex, Kovács Liza, Jantek Dóra, Fórizs Márk, Halász Gergő, Németi Márk, Kujbus Csaba, Hetrovicz Brigitta és Jakab Barbara.

KM
hirdetés