“Reméljük, hogy nem a lökiek faragják majd a tökünket…”

Akt.:
Tóth Zsolt (jobbról) és a Nagyhalász ezúttal a Tiszalököt próbálja legyűrni – az első bajnoki győzelem érdekében
Tóth Zsolt (jobbról) és a Nagyhalász ezúttal a Tiszalököt próbálja legyűrni – az első bajnoki győzelem érdekében - © Fotó: Sipeki Péter
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Nem lesz unalmas kör: az élen állók csatái mellett a szatmári párharc is tartogathat izgalmakat.

Az élen nyomuló Ibrány ugyan tovább fényezte mutatóját, de így sem engedheti el magát. A megyei első osztályú futballcsapat immár zsinórban hatodik győzelmét húzta be, a veretes sorozat közben harminchét gólt vágott. Előnye azonban jottányit sem nőtt – a második Nagyecsed ugyanis szintén nem „hajlandó” veszteni. Sőt, a szatmári legénység hajszálra kopírozza riválisát, azaz szintén hat meccset nyert egyhuzamban.

Márpedig a soros tizenkettedik fordulóban az izgalmak fokozódnak. Az Ibrány a negyedik helyen táborozó Nyírgyulajt fogadja, amely arról híres, hogy nem ismeri a középutat. A Lukács-legénység még nem játszott döntetlent, ehhez hasonlót csak a Tiszalök produkált – azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy a Tisza-parti brigád eddig valamennyi fellépését elbukta.

A gyulajiak ráadásul elől-hátul rendkívül gólképesek, ami azzal kecsegtet, hogy a listavezető otthonában látványos ütközet kerekedhet. Az ecsediek sem babazsúrra érkeznek Baktalórántházára, ahol rendszerint benne van a pakliban, hogy történik valami – meglepő. Nem véletlen, hogy ezt a meccset közvetíti online az Igazgatóság.

Akárcsak a szatmári csörtén, amelyet egyre jobban muzsikáló csapatok feszülnek egymásnak. A Mátészalkai MTK különösen jó passzban van: utóbbi három találkozójából a lehető legtöbbet hozta ki. Mellékzöngeként annyit: a házigazda, és a látogató Szatmár Unió FC egyaránt csapást mért az elithez tartozó Tuzsérra – a folyópartiak csupán e két gárdával szemben kapituláltak.

Szépen, csendben nagy sorozatot épített a Szakoly. Hokk Béla „fiai az elmúlt négy hete diadalmenetben közlekednek, ráadásul a jelentősen kozmetikáztak a gólkülönbségen. Tizenkét pontot termeltek, és egyáltalán nem kizárt, hogy a Kemecse ellen is „szüretelhetnek”.

A mezőny két legszerényebben teljesítő együttese feszül egymásnak Tiszalökön. A vendéglátokról már esett szó, de legalább már nem cikizhetik őket azzal, hogy képtelenek az ellenfél kapujába találni. A Szalkának mindjárt kettőt rámoltak be – igaz, így is kikaptak. A Nagyhalász pedig joggal gondolhat arra, mikor, ha nem most, a sereghajtó rovására brusztolja ki első sikerét…

KM-KT

Szakvezetői várakozások: 12. forduló (kezdés: 14 ifi: 12)

Szombat

Mátészalkai MTK (10.)–Szatmár Unió FC (11.)

Siska Attila, mátészalkai edző: – Annak örülnék, ha mindkét csapat szurkolótábora vörösre tapsolná tenyerét a szép játék láttán. De nagyon résen kell lennünk, mert Siti Feri biztosan kitalál valami huncutságot!
Siti Ferenc, az SZUFC edzője: – Remélem, ez csak az „El Classicók” kezdete. Masszív csapat otthonában csak akkor lehet sanszunk, ha végig „csövön” vagyunk, és ha ez bekövetkezik, akkor a „Rigi” halászlevéből sem akad a szálka a torkunkon.

Tuzsér (5.)–Gyulaháza (13.)

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – Hazai pályán mindenképpen győzni kell! A fiúk megkapták a megérdemelt fejmosásukat a héten, biztos vagyok abban, hogy ezen a meccsen mindenki fel fogja szántani a pályát – nem csak két-három ember.
Deák Béla, gyulaházi játékos-edző: – Nehéz okosat mondani ebben a helyzetben, igazából nem is beszélni, cselekedni kell!

Baktalórántháza (12.)–Nagyecsed (2.)

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Bár a mi csapatunk nem a Ferencváros, azért képesnek tartom arra, hogy a jó szériában lévő nagyecsedi társulatot legyőzzük. Ha a kutya kutyát eszik is, nyerni kell!
Opre Mihály, nagyecsedi edző: – A Baktával játszottunk korábban edzőmeccset, bajnokesélyes csapatnak tartottam, és nyilván nem ott a helye, ahol most áll… Ugyanakkor erre a mérkőzésre sem úgy készülünk, hogy kikapjunk, sőt, egyenesen nyerni akarunk. Remélem, ahogy az eddigi meccseinken, ezúttal is kiváló lesz a játékvezetés.

Tiszalök (16.)–Nagyhalász (15.)

Kovács János, tiszalöki edző: – Hasonló célokért küzdő csapat érkezik hozzánk, így nehéz mérkőzésre számítok, melyből győztesként szeretnénk kijönni.
Nagy Lajos, nagyhalászi edző: – Meccsnek meccs lesz ez is, megyeinek megyei, sőt a tabella alapján még rangadónak is csúfolhatjuk. Reméljük, hogy nem a lökiek faragják majd a tökünket…

Sényő-Carnifex (3.)–Tiszakanyár (8.)

Ember Roland, sényői edző: – Szép emlékek fűznek Tiszakanyárhoz… Az érzelmeket félre téve egyértelmű célunk a három pont megszerzése, ami nem tűnik egyszerű mutatványnak, ugyanis az elmúlt heti négy kapott gól ellenére azt mondom, az egyik legszervezettebben védekező csapat látogat hozzánk. Akkor lehet esélyünk a győzelemre, ha okosanm, türelmesen és koncentráltan játszunk.
Koskovits György, tiszakanyári edző: – A hét végi mérkőzésnek sem mi vagyunk az esélyesei, de természetesen mindent elkövetünk a minél kedvezőbb eredmény elérése érdekében.

Vasárnap

Mándok (7.)–Tiszavasvári (9.)

Borza László, mándoki edző: – Számunkra hazai pályán csak a győzelem elfogadható, ami nem lesz egyszerű feladat. De meg kell oldani!
Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Nagyon fegyelmezett játékra lesz szükség Mándokon, hogy célunkat elérjük. Fejben, mentálisan kell nagyon ott lenni játékosaimnak a pályán, koncentrált , mert a fizikális

Szakoly (6.)–Kemecse (14.)

Hokk Béla, kemecsei edző: – Szívemhez közel álló csapat érkezik hozzánk, de nem a szívre, az észre kell hallgatni, így meg kell nyerni ezt a meccset.
Falatovics László, kemecsei edző: – Egy barátom azt mondta, ha a sok a gond, beszéljek inkább az időjárásról. Úgyhogy szép időnk van…

Ibrány (1.)–Nyírgyulaj (4.)

Gerliczki Máté, ibrányi edző: – Felkészültünk a Nyírgyulaj erősségeire és biztos vagyok abban, hogy ők is tudják, mi vár rájuk Ibrányban. Maximálisan bízom a játékosaimban és abban, hogy sikerrel veszik ezt a nem túl könnyű akadályt.
Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – A bajnoki cím legfőbb esélyese ellen megpróbálunk tisztességesen helytállni. A mérkőzés kimenetelét nagyban befolyásolhatja, hogy a sérültek közül ki az, aki vállalni tudja a játékot, illetve a hétfői futsalbajnokira tekintettel, miként tudunk néhány embert pihentetni.Sporthírek


hirdetés