szon-sportoldal

2016.03.12. 08:24

NYKC - Mumusverésre készülnek

Nyíregyháza - Az Nyíregyházi KC szombaton a masszív védőfallal bíró békési csapatot fogadja.

Nyíregyháza - Az Nyíregyházi KC szombaton a masszív védőfallal bíró békési csapatot fogadja.

A békésiek ellen mindig nehezen megy a Nyíregyházi KC NB I. B-s férfi kézilabdázóinak. Tavaly tavasszal a Békés az utolsó előtti fordulóban nyert a bujtosi csarnokban (33–34), így a nyíregyháziak ezüstünneplése elmaradt.

Élvonalbeli rutinnal jönnek

Ősszel Békésen izgalmas csatában szintén egy gól döntött, ezúttal is a békésiek javára (23–22), amivel hat zsinórban nyert meccs után kikapott az NYKC. A szombati ellenfél jelenleg a hatodik a tabellán, a legutóbbi fordulóban magabiztosan nyert (29–22) a vendég ózdiak ellen. Ezzel szemben a Nyíregyházi KC szegeden szenvedett vereséget a Tisza-parti fiatalok ellen (28–24). Így aztán szombat este a Tiszavasvári úti ­csarnokban nehéz hatvan perc vár a nyírségiekre a mumusnak nevezhető békésiek ellen.

– Az az igazság, hogy az utóbbi meccseken nem feküdt nekünk a békésiek játéka – erősítette meg Varga Zsolt, a Nyíregyházi KC szakmai igazgatója. – A második vonal talán legmasszívabb védőfalával rendelkeznek, középen hatalmas és élvonalbeli rutinnal felvértezett játékosokkal. Éppen ezért szombaton előtérbe kerül a szélsők és beállósok játéka. Időnként nyitott védekezéssel is élnek, erre is felkészültünk. A lényeg azonban az, hogy a saját játékunkat minél hatékonyabban tudjuk megvalósítani. Az utóbbi mérkőzéseken mindig gond volt, amikor a kezdőjátékosok közül valakit vagy valakiket pihentetni kellett, hiszen a cserék nem tudtak hozzátenni a csapat játékához. Bízom benne, hogy szombaton nem így lesz, és akik pályára lépnek, hozzá tudnak tenni a játékhoz – így Varga Zsolt.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!