Rendhagyó gyermeknap a Fraporttal Nyírbátorban

Népszerű volt a célba dobás is
Népszerű volt a célba dobás is
Nyírbátor – A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Herbert Mai, a német cég vezérigazgatója is.

A németországi Fraport hathatós támogatásával a közelmúltban családi napot szervezett a nyírbátori Egyenlő Esélyért Egyesület, az eseményen hátrányos helyzetű és fogyatékos gyermekek és családjaik vehettek részt.

Külföldi kapcsolat

Az esemény főszervezője Sum Ferenc volt, aki a rendezvény megvalósításához felhasználta németországi baráti kapcsolatait is.

A rendhagyó gyermeknap megvalósításában a német közreműködőkön túl sok önkéntes nyírbátori lakos és pedagógus is segédkezett.

Többen is felléptek

A színpadon helyi és környékbeli óvodás és iskolás művészeti csoportok léptek fel: egészségesek, hátrányos helyzetűek és fogyatékkal élők egyaránt. A „világot jelentő deszkákon” helyet kapott – többek között – a Nyírbátori Fiatalok Fúvószenekara, a Bátor Mazsorettcsoport, valamint az óvodások néptánc-, moderntánc-, cigánytánc- és kismazsorettcsoportja is.

Máté Antal polgármester, Herbert Mai a Fraport cég vezérigazgatója
és Sum Ferenc főszervező, az Egyenlő Esélyért Egyesület elnöke

A rendkívül népszerű Tűzmanók ügyesen oltották a tüzet, ahogy fülbemászó dal­lamokat varázsolt elő hangszereiből a kislétai fogyatékosok együttese is.

Frankfurti önkéntesek

A rendkívül jó hangulatú gyermeknapon a finom ebédről a lelkes frankfurti önkéntesek gondoskodtak, míg a kilátogató gyerekeket kiegészítő programok sokasága várta: kézműves-foglalkozások, játékos ügyességi vetélkedők, sor- és váltóversenyek, ugrálóvár, körhinta és cukorágyú.

– KM –


Információ

Az Egyenlő Esélyért Egyesület figyelmének középpontjában a fogyatékosok állnak, akik hátrányos helyzettel indulnak az életnek. Az ő megsegítésükre hoztak létre egy napközbeni elfoglaltságot nyújtó intézményt Nyírbátorban, a Fagyöngy Gyógypedagógiai Központot, ahol fogyatékos fiatalokat és felnőtteket látnak el.
hirdetés