Rendkívül sikeres volt a II. Nemzeti VERSeny

Nagy Zsófia Gitta ezüst oklevelet vehetett át
Nagy Zsófia Gitta ezüst oklevelet vehetett át
Budapest, Nyíregyháza – Telt ház, élő közvetítés és a sajtó intenzív érdeklődése mellett rendezték meg a II. Nemzeti VERSeny döntőjét a Nemzeti Színházban, a Magyar Versmondók Egyesülete és a teátrum közös szervezésében.

Az elmúlt kilenc hónap alatt három fordulóban, több mint 200 versenyző mérettette meg magát a rendhagyó versenysorozaton, a legfiatalabb versenyző 5, a legidősebb 94 éves volt. A két virtuális elődöntő során a szakavatott zsűri mellett a nézők is szavazhattak kedvenc előadóikra, így a döntőben végül a zsűri és a nézők által bejuttatott 23 versenyző filmes alkotását, versmondását és balladamondását láthatta a közönség.

A zsűri munkájában részt vett Bakos-Kiss Gábor színművész, Kiss László rendező, Lutter Imre előadóművész, producer, Nagy-Kálózy Eszter színművész és Szabó László média­szakember, hozzájuk csatlakozott a döntőben Fehér Ildikó és Olt Tamás színművész. A díjkiosztó gálán Lutter Imre, a Nemzeti VERSeny főszervezője mellett a rendezvény védnöke, Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója és Kiss László, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke köszöntötte a versenyzőket, illetve a közönséget, és a tavalyi győztessel, Pál Péterrel adták át a díjazottaknak a több százezer forint értékű jutalmakat. Lutter Imre kiemelte: a versenyzők nem csak versmondásban, balladamondásban léptek a közönség elé, de versklipekkel, versfilmes alkotásaikkal is. A zsűri a döntő résztvevőit a videoklipjeik és a versmondásuk alapján arany, ezüst és bronz minősítésben részesítette, a VERSenyen a nyíregyházi Nagy Zsófia Gitta ezüst oklevelet vehetett át.

KM
hirdetés