Rendkívüli lelki erőről tett tanúbizonyságot

Akt.:
Rendkívüli lelki erőről tett tanúbizonyságot
© Szabó Dia volt az egyetlen, aki segíteni próbált a haldokló férfin | Fotó: Magánarchívum
– A nyírbátori állomáson álltunk, vártuk, hogy megjöjjön a vonat, amikor egy ismerősöm szólt, hogy hívjunk mentőt, mert egy bácsi a földön fekszik. Kimentem telefonálni, de akkor már úton volt a segítség, viszont senki nem ment oda hozzá, pedig sokan voltak ott, felnőttek is – kezdte a 16 éves nyírbélteki Szabó Dia, aki hétfőn délelőtt rendkívüli lelki erőről és segíteni akarásról tett tanúbizonyságot.

– Amikor odaléptem a bácsihoz, láttam, hogy habzik a szája. Nemrég végeztem el az elsősegélynyújtó-tanfolyamot, ezért tudtam, hogy mit kell tenni: megnéztem, hogy lélegzik-e és stabil oldalfekvésbe helyeztem. Egyszer csak elkezdett hörögni, nem kapott levegőt és elvesztette az eszméletét. Úgy négy-öt perc múlva érkeztek meg a mentők, megkezdték az újraélesztést, de végül meghalt a bácsi.

A kérdésre, hogy mit érzett, miközben segíteni próbált a haldokló bácsin, Dia elmondta: bár nagyon félt, de amikor látta, hogy senki nem megy oda hozzá, nem gondolkodott sokáig.

– Eszembe jutott, hogy mi lenne, ha az én valamelyik családtagom feküdne itt ilyen kiszolgáltatottan. Amikor megtudtam, hogy meghalt, az nagyon rossz érzés volt, kicsit olyan, mintha egy távoli rokonomat veszítettem volna el. Még két órával később is remegtem – mondta elcsöndesedve a 16 éves lány, aki miután kicsit késve, de megérkezett a mátészalkai Gépészeti Szakközépiskola, többek között társai és igazgatói elismerésben és dicséretben részesült.

– Köszönjük szépen a kislány segítségét, hogy vigyázott a bácsira, míg a mentők megérkeztek, nagyon hősiesen viselkedett – nyilatkozta megkeresésünkre dr. Pápai György Észak-Alföldi regionális orvos igazgató.
hirdetés