Rendkívüli Megyei Védelmi Bizottsági ülésen ismerték el a tűzoltók munkáját

Rendkívüli Megyei Védelmi Bizottsági ülésen ismerték el a tűzoltók munkáját
© Fotó: katasztrófavédelem
Nyíregyháza – Rendkívüli ülést tartott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Védelmi Bizottság csütörtök délelőtt, ahol Román István MVB elnök, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízottja elismerését fejezte ki a 2017. július 24-én balesetet szenvedett etilén-oxidot szállító tankonténer műszaki mentésében résztvevő tűzoltóknak.

Az eseményen a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságát dr. Tóth Ferenc tű. dandártábornok, országos polgári védelmi főfelügyelő képviselte.

Európában is egyedülálló baleset történt 2017. július 24-én délután, amikor egy Romániába tartó etilén-oxidot szállító kamion borult árokba a Tuzsért és Komorót összekötő 4145 számú úton. A balesetben a jármű vezetője életét vesztette, de a biztonsági berendezéseknek köszönhetően a 22,5 tonnányi anyagot szállító tankkonténer nem sérült. A műszaki mentés során, legfontosabb volt a lakosság védelme és a szállított anyag biztonságos eltávolítása a zárt rendszerből, amelyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a társszervekkel együtt kiemelkedő munkát végzett. A helyszínen sikerült a szállított anyag több mint 90 százalékát átfejteni és a maradék anyagot a helyszínen úgynevezett fáklyázással megsemmisíteni – tájékoztatta a megjelenteket Román István MVB Elnök.

A kiemelkedő és áldozatos munkája elismeréseként tárgyjutalomba részesítette a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Védelmi Bizottság elnöke a műszaki mentésben résztvevő tűzoltók közül Varga Béla tű. ezredest, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóját, Flaskár Károly tű. alezredest, a Kisvárdai Katasztrófavédelmi Kirendeltség iparbiztonsági felügyelőjét, Szabó Péter c. tű. főhadnagyot, a Kisvárdai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság rajparancsnokát. Elismerésben részesítette továbbá Szabó László c. tű. zászlóst, a kisvárdai tűzoltóság különlegesszer-kezelőjét, Tasnádi László c. tű. zászlóst, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság különlegesszer-kezelőjét, valamint Szulics Attila c. tű. törzsőrmestert, a Záhonyi Katasztrófavédelmi Őrs beosztott tűzoltóját.

Az elismerések átadását követően, Román István megköszönte az állomány többi tagjának az együttműködést, hangsúlyozta, hogy a Megyei Védelmi Bizottság elnökeként, legfontosabb feladatának tekinti a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élő emberek személyi és anyagi biztonságának megóvását, a természetes és az épített környezet védelmét, továbbá a veszélyek gyors és hatékony elhárítását.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –


Komoró, Tuzsér - Csütörtök délelőtt befejezték Tuzsérnál a múlt héten balesetet szenvedett, etilén-oxidot szállító tartálykocsiban maradt anyag helyszíni megsemmisítését. Csütörtök délután az üres tartályt is elszállították, így a Tuzsér és Komoró közötti útszakasz ismét járható. A baleset beköve...
hirdetés