Sport

2013.04.22. 11:27

Hans Andersen a következő „nagyvad”

Az egyéni Európa-bajnokság ukrán középdöntőjében Magosi Norbert búcsúra kényszerült.

Az egyéni Európa-bajnokság ukrán középdöntőjében Magosi Norbert búcsúra kényszerült.Tovább folytatódott a sztárok nevezése a május 1-jén, Debrecenben megrendezendő salakmotoros egyéni Európa-bajnoki középdöntőre: a dán szövetség Hans Andersent jelölte indulóként a cívisvárosi derbire. A 32 esztendős odensei salakost jól ismerhetik a magyar szurkolók, hiszen hosszú évekig volt a Grand Prix mezőny tagja, ráadásul négyszer nagydíjat is nyert. A sok egyéni sikere mellett két csapat-világbajnoki aranymedál is ékesíti Andersen éremgyűjteményét. Bár Andersen tavaly elbúcsúzott a GP sorozattól, nem titok, idén bizonyítani akar, s az egyéni Eb pont megfelelő színtér lehet a számára.

Csak emlékeztetőül, a május 1-jei debreceni középdöntőre Andersenen kívül Lengyelországból Janusz Kolodziej és Robert Miskowiak, Németországból Christian Hefenbrock, Svédországból Peter Karlsson, Horvátországból Jurica Pavlic, míg Szlovéniából Maks Gregoric érkezik a cívisvárosba, de természetesen a magyarok reprezentánsa, Tabaka József is a kvalifikáció, azaz az első öt hely valamelyikének megszerzéséért ül majd motorra. Ráadásul a két cseh, a brit, a lett és az ukrán versenyző kiléte még kérdéses, így a sztárparádé folytatódhat...

Az ukrajnai Cservonográdban véget ért Magosi Norbert egyéni Európa-bajnoki szereplése, miután a magyar versenyző 5 futamból 5 ponttal (kétszer volt második, egyszer harmadik és kétszer negyedik) a 11. helyen zárt, ami kevés volt a továbbjutáshoz. A kvalifikációt jelentő öt helyen a dán Leon Madsen (13 pont), az orosz Roman Povaznyij (12+3), a lett Makszim Bogdanovs (12+2), az ukrán Andrij Karpov (11+3) és a lett Andrej Lebegyevs (11+2) végzett.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!