Rendőr Hip-Hop – nem szegtek szabályt

Budapest – Nem sértett semmilyen szabályt az a két rendőr, akik egy mobiltelefonnal készült videofelvételen táncolnak. A videó tavaly novemberben felkerült több internetes portálra is, ahol eddig több tízezren nézték meg az egyenruhások produkcióját.

A múlt héten indult vizsgálat kedden lezárult. A két táncoló rendőr egyértelműen nem a Bács-Kiskun megyei rendőrség állományba tartozik, ez a ruházatuk és különösen sapkájuk sajátosságaiból is kiderül – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Nyikos Tamás, a Bács-Kiskun megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az nem derült ki a vizsgálat során, hogy kik láthatók a felvételen, feltehetően fővárosi rendőrök, akik a madárinfluenza-zárlat idején voltak a megyébe vezényelve.

A szóvivő elmondta: a vizsgálat szerint a két rendőr szabadidejében, szálláshelyéhez közel rögzítette a produkciót. A rendőrségi vezetők a biztonság kedvéért konzultáltak a megyei katonai ügyészséggel, illetve az ORFK fegyelmi osztályával, amely szerint a táncoló rendőrök nem követtek el bűncselekményt, tettük még csak fegyelemsértésnek sem minősül.

Így a Bács-Kiskun megyei rendőrfőkapitány úgy döntött, nem indít fegyelmi eljárást az ügyben, és a történteket lezártnak tekinti.
hirdetés