Rendőrfőkapitányi elismerésben részesült Kéken

Borbély Gyula a bátor rendőr
Borbély Gyula a bátor rendőr - © Fotó: Rendőrség
Kék – Borbély Gyula címzetes rendőr főtörzszászlós, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi-Technikai Osztály munkatársa a december 8-án Kék község egyik lakóházában keletkezett tűz eloltásáért, valamint a házban lakók biztonságba helyezése, életük megóvása érdekében, szolgálaton kívül nyújtott kiemelkedő helytállásáért december 20-án országos rendőrfőkapitányi elismerésben részesült.

Habozás nélkül cselekedett

Talán még emlékeznek olvasóink, Kék községben közlekedett személygépkocsijával egy szabadnapos rendőr az ominózus napon, 17 órakor, amikor az egyik lakóház ablakán keresztül lángokat látott.

A rendőr azonnal megállt és a házban élők segítségére sietett. A szerencsétlenül járt lakókra az egyik hátsó helyiségben talált rá, akik még nem is tudták, hogy a házban tűz ütött ki. Miután a családot a szabad levegőre kísérte, habozás nélkül megkezdte az oltást, gondoskodott a ház áramtalanításáról és a gázcsap elzárásáról. A demecseri önkéntes tűzoltók Borbély Gyula rendőr főtörzszászlós bejelentését követően néhány percen belül a helyszínre érkeztek, és eloltották a tüzet. A gyors beavatkozásnak köszönhetően személyi sérülés nem történt.

KM
hirdetés