Rendőrök mentették meg a határsértő életét

Záhonynál úszott át a Tiszán de a parton ágak közé szorult. Az ukrán férfi a kihűlés szélén állt, amikor a rendőrök rátaláltak. A járőrök szabadították ki, pokrócba burkolták és bevitték a kirendeltségre, ahova addigra kiérkezett a mentő is – adta hírül a police.hu.

2013. november 29-én éjjel a Záhonyi Határrendészeti Kirendeltség ügyeletese az ukrán határőröktől kapott információt, hogy a Tisza folyó partján gyanús zajokat hallottak. A helyszínre irányított járőrök a folyóparton, egy gyalog is alig megközelíthető helyen találtak rá egy nyöszörgő férfira.

A félmeztelen fiatalember olyan szerencsétlen módon szorult a part menti ágak közé, hogy mozdulni is alig tudott. A határrendészek kiszabadították a didergő férfit, pokrócba bugyolálták, és mivel már megállni sem tudott a lábán, ölben vitték a járőrkocsihoz. Azonnal a Záhonyi Határrendészeti Kirendeltségre vitték, ahol az addigra értesített mentők ellátták, majd kórházba szállították.

A 22 éves ukrán állampolgárral szemben tiltott határátlépés miatt indult idegenrendészeti eljárás. Arra nem tudott válaszolni, hogy miért akart éjszaka Magyarországra úszni. Mivel állapota már javult, azóta átadták az ukrán hatóságoknak – olvasható a rendőrség honlapján.
hirdetés