Rendszerbeállító gyakorlatot tartottak Nagykállóban

Rendszerbeállító gyakorlatot tartottak Nagykállóban
© Fotó: Katasztrófavédelem
Nagykálló – Szombat délelőtt a Nagykállói Önkéntes Tűzoltóknak a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség szervezte meg a rendszerbeállító gyakorlatot, miután az egyesület áprilistól önálló beavatkozást tervez a saját településükön.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a negyedik önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesület jöhet létre idén áprilistól, miután a megfelelő jármű és eszközállomány mellett sikeres rendszerbeállító gyakorlaton vett részt szombat délelőtt a Nagykálló ÖTE.

Az egyesület tagjainak egy feltételezett tűzoltásra kellett intézkedniük, a szituációs gyakorlat során a Nagykálló központjában lévő mélygarázsban egy gépkocsi gyulladt ki. A nagykállói önkéntes tűzoltók egy oltósugarat szereltek és teljes légzésvédelemben mentek le a helyiségbe és oltották el a tüzet.

A szombati rendszerbeállító gyakorlatot megtekintette a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, tűzoltósági felügyelője és a nyíregyházi tűzoltóparancsnok, a végrehajtást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részéről Leskovics Zoltán tű. alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő ellenőrizte és megfeleltre értékelte, így az önálló beavatkozáshoz szükséges feltételek egyikét teljesítette a Nagykálló ÖTE.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés