Rendszeresen ellenőriznek Nyíregyházán

Közel 500 járművezetőt állítottak meg
Közel 500 járművezetőt állítottak meg - © Fotó: Rendőrség
Nyíregyháza – Két ittas sofőrrel szemben intézkedtek a rendőrök Nyíregyházán.

A közúti közlekedési balesetek megelőzése érdekében „finn módszeres” ellenőrzést tartottak a napokban Nyíregyházán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály és a Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai.

Megyeszerte felbukkanhatnak

A rendőrök két helyszínen közel félezer járművezetőt ellenőriztek, akik közül két sofőr ittasnak bizonyult. Az alkoholos befolyásoltság mértéke alapján egyikükkel szemben közigazgatási hatósági eljárást, másikukkal szemben a helyi rendőrkapitányságon büntetőeljárást indítottak az egyenruhások. – A közlekedők a közeljövőben is számíthatnak hasonló jellegű ellenőrzésekre a megye teljes területén – hangsúlyozta Fehérvári Marietta rendőr százados.

Csak szabálykövetően!

A megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense hozzátette: az ellenőrzésekkel a rendőrség a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelését és a közúti közlekedési balesetek számának csökkentését célozza. – A közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be, s ne feledjék, az ittas vezetés óriási baleseti kockázattal jár – tanácsolta.

KM
hirdetés