Nagyvilág

2010.11.24. 15:40

Az EB elhatárolódik a német pénzügyminisztertől

<p>Az Európai Bizottság (EB) elhatárolódott szerdán a német pénzügyminiszter kijelentésétől, miszerint az ír válság veszélyezteti az Unió közös pénzét, az eurót.</p>

Az EB gazdasági és pénzügyi ügyekért felelős biztosának szóvivője leszögezte, hogy az euró stabil pénz, amelynek fennmaradását nem veszélyezteti az euróövezet hitel vagy bankválsága sem.

Wolfgang Schäble pénzügyminiszter kedden arról beszélt a berlini parlamentben, hogy a közös pénz, amelynek létrehozásában Németország is komoly szerepet vállalt, az ír válság miatt veszélybe került. Később Angela Merkel kancellár is "különösen komoly helyzetről" beszélt.

Az EB biztosának szóvivője ugyanakkor kiemelte: az euró jövője nincs veszélyben. "Ez egy stabil pénz, még akkor is, ha bizonyos kihívásokkal áll szemben az eurózóna és az Európai Unió"- hangsúlyozta Amadeu Altafaj. Hozzátette, hogy "éppen ezért születtek meg a döntések is", amelyekkel az EU kisegítette Görögországot és Írországot is a bajból.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!