Rendszeresen verték osztálytársai a hatodikos fiút

Rendszeresen vertek osztálytársai egy hatodikos fiút Debrecenben az iskolai szünetekben. Az egyik gyerek filmre is vette a jeleneteket, és utólag egymásnak küldözgették a képeket. Közlemény [.pdf – 58KB]

A bántalmazott 12 éves kisfiú szülei szerdán tesznek feljelentést a rendőrségen, de mivel a bántalmazók 14 év alattiak, nem büntethetők.

A kisfiú, akit többször is megvertek és összerugdostak osztálytársai, egyelőre nem jár iskolába, az intézet vezetője azt ígérte, másik osztályba rakják majd át. A szülők gyermekük egyik osztálytársától értesültek a verésekről, miután megmutatta nekik a szünetekben készített képeket. A bántalmazott kisfiú senkinek nem mert szólni, a testét borító kék-zöld foltokról pedig azt mondta, hogy testnevelés órán szerezte.

Feljelentették a bántalmazókat

Szerdán feljelentést tettek annak a hatodikos fiúnak a szülei, akit elmondása szerint a közelmúltban többször is megvertek osztálytársai a debreceni Bocskai Általános Iskolában. A gyerekek azzal szórakoztatták magukat, hogy a verést egy mobiltelefon kamerájával rögzítették – erről van bizonyíték – , majd a felvételeket órán egymásnak küldözgették. Mint a rendőrségtől értesültünk, három napjuk van arra, hogy eldöntsék, indítanak-e büntetőeljárást az ügyben. Ha szükséges, pszichológus-szakértőt is bevonunk a nyomozásba és természetesen meghallgatjuk a tanúkat – tette hozzá a százados.

A bántalmazás gyanújába keveredett gyerekek nem büntethetőek, mivel még nem töltötték be 14. életévüket, ugyanakkor a rendőrségi nyomozás eredményétől függően a gyámhivatal hozhat bizonyos gyermekvédelmi intézkedéseket (neveltetési helyzetük felmérése után akár ki is emelheti őket a családjukból, ha azt megalapozottnak találják).

Ra.L.
hirdetés