Reptéri gyakorlat

Reptéri gyakorlat
© Fotó: katasztrófavédelem
Nyíregyháza – Kedden szituációs begyakorló gyakorlatot szervezett a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség a nyíregyházi hivatásos tűzoltók szolgálatban lévő állományának a szabolcsi megyeszékhely repülőterén, ahol egy AN-2-es feltételezett baleseténél tűzoltási és műszaki mentési feladatokat hajtottak végre.

Az elmúlt hetekben mindhárom szolgálati csoport a légi balesetek elhárításával kapcsolatos elméleti képzésben részesült, kedden délelőtt pedig a tűzoltók az elsajátított ismereteket a gyakorlatban hajtották végre.

A feltételezett helyzetben repülés közben egy AN2-es repülőgép ajtaja leszakadt, a pilótának sikerült épségben földet érnie, ugyanakkor a másodpilóta a gépen maradt, amely a zuhanás után kigyulladt, illetve a gép egyik utasa zuhanás közben pedig kiesett a járműből.

Az állomány egy része teljes légzésvédelemben a gépben rekedt sérült mentésére igyekezett, egy másik raj pedig a tűz oltását kezdte meg, míg további tűzoltók a gépből kiesett ember felkutatására indultak.

A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a keddi szituációs begyakorló gyakorlaton a légi balesetekhez kapcsolódó életmentési-, tűzoltási- valamint műszaki mentési feladatokat hajtottak végre. A gyakorlatot Pócsik Zoltán tű. ezredes, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője szervezte a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság vezetői állományának a bevonásával, a feladatok végrehajtását a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője ellenőrizte.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés