Repülő ősgyíkot fotóztak Vásárosnaményban?

Pteranodon Vásárosnamény fölött?
Pteranodon Vásárosnamény fölött?
Vásárosnamény – A pteranodonok a dinoszauruszokkal együtt kihaltak. Tényleg? Időről időre felbukkannak fotók, észlelések, amik elbizonytalanítják az embert. Olvasónk is küldött egyet. Vajon őshüllő röpköd Vásárosnamény fölött?

2008 nyarán egy este kocogtam az utcánkban, amikor hirtelen hangos szárnycsapásokat és károgást hallottam. Ekkor elrepült felettem egy különös lény. Olyan szárnyai voltak, mint a denevérnek és vörös pikkelyei voltak. Én azonnal fogtam a telefonomat és fényképet csináltam róla. Csak az árnyképéről sikerült. Ekkor ez a valami messze járt – írja olvasónk.

pteranod

Ön szerint mi ez?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...


Mi is az a pteranodon?

A Pteranodon („fogatlan szárny”) repülő őshüllő volt, amely 6-7 méteres szárnyfesztávolságával háromszor akkora méretet ért el, mint egy hatalmas keselyű. Ez volt az egyik leghosszabb szárnyú ismert Pterosauria, amely valószínűleg vitorlázó repülésre specializálódott.

ptera

 


Modern kori észlelések

1990-ben bukkant fel egy rejtélyes fénykép, ami szerint polgárháborús katonák pteranodont lőttek:

polg
De később is a vadászok kedvenc célpontja maradt a legendás szörny:

ptera2

ptera3

Sőt, videó felvétel is készült már róla:

Vigyázat, a pteranodon veszélyes lehet – amennyiben talál egyet a kertjében, a háztetőn, ne piszkálja, ne dobálja és ne kezdje dúdolni neki a Frédi és Béni főcímzenéjét – inkább fotózza le és küldje el nekünk!
Küldjön nekünk kísértetsztorikat!
Visszajár a plébános harangozni? Rejtélyes dolgok történnek az Ön településén? Van egy elhagyatott ház, amit inkább elkerülnek arrafelé? Ha nem csak olvasni szereti a túlvilági történeteket és ismer egyet-kettőt, feltétlenül ossza meg velünk!


Amennyiben történetét megosztja velünk, Ön tudomásul veszi, hogy a levelében leírtak szerzői jog védelme alatt nem állnak. A szerkesztőség a történet valóságtartalmáért felelősséget nem vállal.

hirdetés