Részeg terepjárós sodorta el a babakocsit Mátészalkán – Felfüggesztettet kapott

Részeg terepjárós sodorta el a babakocsit Mátészalkán – Felfüggesztettet kapott
© Illusztráció: getty images
Mátészalka – A kisbaba kirepült a babakocsiból, és zúzódásokat szerzett az egész testén. A sofőr először megállt, majd segítségnyújtás felajánlása nélkül el akarta hagyni a helyszínt.

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét, mellyel P. B. D. vádlottat segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt 1 év 4 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint 3 évre eltiltotta a járművezetéstől.

A vádlott 2015. szeptember 12-én súlyos fokú ittas állapotban közlekedett egy terepjáróval Mátészalka lakott területén. Egy útkereszteződésben balra kanyarodott nagy ívben, azonban – a túlságosan nagy sebesség és ittassága miatt – a jobb oldali úttest szélére sodródott, közben elsodorta a járdán a Sz. S-né által tolt babakocsit. Az ütközés következtében a csecsemő a babakocsiból kirepült, és az úttest jobb oldalán lévő füves területre esett. A kisfiú 8 napon belül gyógyuló, egész testét érő zúzódásos sérüléseket szenvedett el.

A vádlott a terepjáróval a vízelvezető árokban állt meg, majd segítségnyújtás felajánlása nélkül el akarta hagyni a helyszínt, de az időközben odaérkező járókelők a rendőrség kiérkezéséig visszatartották.

Az ítélet jogerős.

– Dr. Toma Attila, sajtószóvivő –


Babakocsit gázolt a terepjáró Mátészalkán

Babakocsit sodort el egy kanyarodó terepjáró Mátészalkán, a Nyírjes utcán 2015. szeptember 12-én 18 óra 35 perc körüli időben.
hirdetés