Retró Ki mit tud? Kisvárdán

MISTRAL, NYÍRZEM Utánpótlás Mazsorett Csoportjának tagjai fellépésükre várnak
MISTRAL, NYÍRZEM Utánpótlás Mazsorett Csoportjának tagjai fellépésükre várnak
Kisvárda – A „Miből lesz a cserebogár” című rendezvény, a hajdani Ki mit tud?-ok hangulatát szeretné visszaidézni, táncos, énekes, zenész, mesemondó tehetséges gyerekek közreműködésével február 8–án, pénteken Kisvárdán, a Művészetek Háza színpadán délután öt órai kezdettel.

A műsorban olyan 6–12 éves gyerekek lépnek fel, akik már bizonyítottak, különböző országos versenyeken, bemutatókon, ahol sikeresen szerepelt kis tehetségek – kezdte tájékoztatóját Szilágyi Zoltánné (sokak Magdi nénije), a MISE elnöke. – Február 8–án, pénteken összesen 25 műsorszám, 14 szólista, egyéni fellépő, 3 páros (tánc, ének) 8 csoportos műsorszám (moderntánc, néptánc csoport és zenekar, összesen 77 fellépő, valamint az őket kísérő felkészítő pedagógusok 15 tagú csoportja lép színpadra. A meghívott vendég, a debreceni ABIGEL Művészeti Iskola és ATTITÜD Táncegyüttes fellépői magyar bajnokok, nemzetközi versenyeken dobogós helyezéseket elért versenyzők.

– A kisvárdai általános és művészeti iskolákat csellisták, mesemondók, énekesek, modern-, társas- és néptáncosok képviselik. A Vári Emil Általános Iskola zenekarával színesíti a megmérettetésre vállalkozók palettáját. A házigazda MISTRAL, NYÍRZEM Utánpótlás Mazsorett Csoportjával is színpadra lép, az óvodás és alsó tagozatos kislányok bottal, és karikával is táncolnak. Pomponos koreográfiájuk címe: Karnevál Párizsban.

A produkciókat öttagú zsűri értékeli.

– A MISTRAL Ifjúsági és Szabadidő Egyesület működésének célja – többek között – az ifjúság érdekképviselete, nevelés, oktatás, képességfejlesztés, az esélyegyenlőség elősegítése, továbbá a tánctechnika és mozgáskultúra fejlesztése. Az egyesület ezeknek a céloknak a megvalósítása érdekében indította útjára ezt a rendezvénysorozatot – mondta befejezésként Szilágyi Zoltánné.

– Vincze Péter –

Címkék: ,hirdetés