A Dal 2020

2020.02.14. 08:11

Tóth Vera lesz a szombati műsor sztárvendége

Cserháti Zsuzsa Hamu és gyémánt című dalát adja elő.

Pécs, 2019. március 22. Tóth Vera énekel a Budapest Bár koncertjén a pécsi E78-ban 2019. március 22-én. MTI/Sóki Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

Tóth Vera lesz A Dal 2020 vendégelőadója a szombati harmadik előválogatón, a műsor a Duna Televízióban és a Duna World csatornán 19 óra 35 perctől látható – közölte az MTVA Sajtó Osztálya.

A műsor korábbi versenyzője Cserháti Zsuzsa Hamu és gyémánt című dalát adja elő.

„Bár nem ismertük egymást Cserháti Zsuzsával, mégis van közöttünk egy különleges, megmagyarázhatatlan kapocs, aminek egyik oka lehet, hogy ő is az érzelmeit megélő ember volt”

- fogalmazott Tóth Vera.

Az énekesnő szerint Cserháti Zsuzsa dalai egyszerre tudnak drámai mélységet nyújtani, ugyanakkor az átlagember szívéhez szólni. „Nem olyanok, mint a mai trend. Ezért illik ez a dal nagyon jól ebbe a műsorba, mert itt is rengeteg olyan fellépő kap lehetőséget, aki nagyszerű, de a mai trendbe nem feltétlenül passzoló zenét csinál. Csak arra tudom bíztatni őket, hogy tartsanak ki emellett, mert hiába látszik úgy, mintha mást diktálna a mai popkultúra, a minőségi zene mindig időtálló marad” – tette hozzá.

Tóth Vera szerint ebben

a győztesnek óriási segítségére lesz a zenei karrierjének építésére fordítható 75 millió forint összértékű főnyeremény.

A szombaton 19 óra 35 perckor kezdődő harmadik válogatóban Berkes Olivér (dalának címe: Visszakér a múlt), Diana (Menedék), Ember Márk (Tovább), Heincz Gábor Biga (Máshol járunk), Kóbor Zsóka és Polgár Patrik (Valamiért), Kökény Attila (Búcsúznom kell), az MDC (Más világ), Rácz Gergő és Orsovai Reni (Mostantól), a Tortuga (Mámor tér 3.) és a Turbo (Iránytű) lép színpadra.

A Dal 2020 győztese 75 millió forint összértékű nyereménnyel építheti tovább zenei karrierjét, ezzel minden idők legnagyobb hazai zenei nyereményét kínálja a verseny, amelyben fontos újítás, hogy

mind a tíz fellépő előadása után adhatják le a nézők sms-ben a szavazataikat, amelyek összesítése után a legkevesebb pontot gyűjtő dal azonnal kiesik a versenyből.

Ezután a megmaradt kilenc előadó közül a zsűri is kiejt egyet. A versenyben maradó nyolc dalból a nézők további szavazatai és a zsűri pontjainak összesítése alapján alakul ki a hat továbbjutó sorrendje.

A dalokat Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár; Apáti Bence táncművész, publicista, az Operettszínház balettigazgatója; Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere; valamint Pély Barna Artisjus-díjas énekes-gitáros-zeneszerző véleményezi és pontozza.

A Dal 2020 két műsorvezetője Rókusfalvy Lili és Fehérvári Gábor Alfréd Freddie, velük kereshetik együtt a nézők az év magyar slágerét.

Az idei versenyről és a résztvevőkről A Dal 2020 honlapján – www.adal.hu -, valamint Facebook, Instagram és YouTube oldalán találhatóak részletes információk, extra tartalmak, videók és cikkek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában